Æbleringe med butterdej og kanelsukker

Æbleringe i butterdej er en enkel og lækker snack, der er nem at lave og sjov for både børn og voksne at tilberede sammen. Med få ingredienser bliver de hurtigt en favorit, især når de serveres med vaniljeis, creme fraiche eller flødeskum.
-

Tilb. tid 25 minutter
Holdbarhed 3 days
Tid i alt 25 minutter
Antal 8 personer

Ingredienser

  • 1 plade butterdej
  • 2 æbler
  • 2 spsk rørsukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 nip flagesalt
  • 1 æg sammenpisket til pensling

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  • Udhul æblerne for kernehuset og skær i tykke skiver
  • Bland sukker med vanilje, kardemomme og salt, og vend æblerne heri
  • Skær butterdejen i lange strimler, der ca. måler 1 cm i bredden
  • Fold to strimler butterdej om hver æbleskive, så at det dækker hele æblet
  • Placer på en bageplade med bagepapir, og pensl med sammenpisket æg
  • Bag i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldenbrune
  • Serveres lune med creme fraiche, vaniljeis, flødeskum og/eller kanelsukker

Alberte’s tips, tricks og gode råd

  • Kanel: Kan erstattes af lidt ekstra kardemomme og en smule citronskal.
  • Variation: Æble kan erstattes af pæreskiver.
  • Fremgangsmetode: Du kan finde video af fremgangsmetoden på instagram ved at trykke HER

Fortsæt dit madeventyr

Flødebollefad med vaniljeskum

Bananpandekager med havregryn

Butterdejstærte med flødecreme og æbler

Sommerkage med flødeostecreme og bær

Sprøde Chicken Bites

Bagte blommer med pisket flødeost

Søg efter opskrift eller artikel