-
Tilb. tid 10 minutter min
Holdbarhed 4 days d
Tid i alt 30 minutter min
Antal 6 personer
Undgå sort skærm
Ingredienser
Æggemasse
- 8 æg
- 1 1/2 dl mælk
- 2 tsk dijon sennep
- 2 1/2 tsk flagesalt
- 2 tsk paprika
- 2 tsk løgpulver
- 1 spsk olie til bagepapiret
- 5 kværn sort peber
Derudover
- 250 gram ærter fra frost
- 350 gram grønne bønner fra frost
- 45 gram krystalliseret cremet ost fx. vesterhavsost eller modnet cheddar
- 2 spsk parmesan
- Friske krydderurter til servering
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 190 grader
- Start med at komme bønner og ærter i en stor skål, og overhæld dem med kogende vand. Dræn efter 5 minutter
- Bland æggemassen og beklæd en bageplade/bradepande med bagepapir, der skal dække hele bunden og lidt af siderne. Krøl eventuelt bagepapiret sammen først og fold det ud, for at det bedre fordeler sig og bliver på plads
- Kom 1 spsk olie på bagepapiret og smør det ud med en bagepensel
- Pres let ned på bønner og ærter, for at få mest muligt vand ud
- Fordel bønner og ærter på bagepapiret og hæld æggemassen jævnt udover
- Hak/bræk osten i mindre stykker og fordel udover æggemassen, og top med parmesan
- Bag i ovnen i 20 minutter, til æggemassen har sat sig
- Serveres lun eller kold med friske krydderurter, et stykke rugbrød eller en god salat
Alberte’s tips, tricks og gode råd
- Grøntsager: Der kan også gøres brug af peberfrugter, tyndskåret squash, grønne asparges, kogte kartofler eller broccoli.