Affogato med ristede mandler, karamel og chokolade

Affogato stammer fra Italien og er en smagfuld isdessert. I denne version består den af vaniljeis med stærk kaffe, cremet karamel, chokoladesovs og knasende sprøde mandler. Smagende udgør en dejlig kombination af smage og teksturer, der passer perfekt til en varm sommerdag eller når der skal kræses lidt ekstra om kaffen.
-

Tilb. tid 4 minutter
Holdbarhed 1 day
Tid i alt 5 minutter
Antal 2 personer

Ingredienser

  • 400 ml vaniljeis
  • 2 espresso shots eller stærk kaffe
  • 1 spsk mandelflager
  • 1 spsk Dulce de Leche eller anden karamel
  • 1 spsk chokoladesovs
  • 25 gram god mørk chokolade skåret i flager eller hakket groft

Fremgangsmåde

  • Tag isen op og lav espresso shots 10 minutter før servering, da isen skal tø en anelse og espressoen afkøle
  • Rist mandelflager på en tør pande ved middel varme, til de har taget farve
  • Kom en stor kugle is i en skål, og fordel ca. 1/2 spsk karamel og chokoladesovs over isen
  • Hæld espresso rundt om isen, og top med ristede mandelflager og grofthakket chokolade
  • Serveres med det samme

Alberte’s tips, tricks og gode råd

  • Ismængde: Der kan gøres brug af en mindre mængde is, hvis kaffen skal slå mere igennem.
  • Børnevenlig: Desserten laves børnevenlig ved at udskifte kaffe med kakao.

Fortsæt dit madeventyr

Flødebollefad med vaniljeskum

Bananpandekager med havregryn

Butterdejstærte med flødecreme og æbler

Sommerkage med flødeostecreme og bær

Sprøde Chicken Bites

Bagte blommer med pisket flødeost

Søg efter opskrift eller artikel