-
Tilb. tid 4 minutter min
Holdbarhed 1 day d
Tid i alt 5 minutter min
Antal 2 personer
Undgå sort skærm
Ingredienser
- 400 ml vaniljeis
- 2 espresso shots eller stærk kaffe
- 1 spsk mandelflager
- 1 spsk Dulce de Leche eller anden karamel
- 1 spsk chokoladesovs
- 25 gram god mørk chokolade skåret i flager eller hakket groft
Fremgangsmåde
- Tag isen op og lav espresso shots 10 minutter før servering, da isen skal tø en anelse og espressoen afkøle
- Rist mandelflager på en tør pande ved middel varme, til de har taget farve
- Kom en stor kugle is i en skål, og fordel ca. 1/2 spsk karamel og chokoladesovs over isen
- Hæld espresso rundt om isen, og top med ristede mandelflager og grofthakket chokolade
- Serveres med det samme
Alberte’s tips, tricks og gode råd
- Ismængde: Der kan gøres brug af en mindre mængde is, hvis kaffen skal slå mere igennem.
- Børnevenlig: Desserten laves børnevenlig ved at udskifte kaffe med kakao.