Bagt brie med honning og timian

Bagt brie er en lækker oplevelse, der bliver dejligt cremet og blød efter en tur i ovnen. Det er perfekt som en delevenlig snack og en anderledes smagsoplevelse for alle omkring bordet. Server den med ristet brød eller sprøde rugbrødsstænger, som man kan smøre brien på eller dyppe direkte i.
-

Tilb. tid 5 minutter
Holdbarhed 3 days
Tid i alt 25 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 rund brie
  • 1 spsk frisk timian
  • Flydende honning eller lys sirup
  • Lidt flagesalt

Fremgangsmåde

Bagt brie

  • Tænd ovnen på 180 grader
  • Find et lille ovnfast fad, krøl et halvt stykke bagepapir sammen, fold det ud og placer i fadet
  • Skær toppen af brien og placer bunden i det beklædte fad
  • Fordel frisk timian på brien og læg låget på
  • Bag i ca. 20 minutter til brien er smeltet

Anretning

  • Tag låget af den varme brie, og top med flydende honning og flagesalt
  • Server med ristet lyst brød eller sprøde rugbrødsstænger 

Alberte’s tips, tricks og gode råd

  • Krydderurter: Timian kan erstattes af finthakket rosmarin. 
  • Fremgangsmetode: Du kan finde video af fremgangsmetoden på instagram ved at trykke HER

Fortsæt dit madeventyr

Empanadas med kylling og krydderier

Jomfruhummerhaler med urter og hvidløg

Sprøde Chicken Bites

Brød med trøffelmayo og sort caviar

Cheddar bites med butterdej, ost og skinke

Pisket ricotta med stegte oliven og nødder

Søg efter opskrift eller artikel