Bagt grød med blåbær og mandler

Bagt grød er en skøn morgenmad eller mellemmåltid, fyldt med mættende ingredienser. Her er der rigeligt med protein fra både havregryn, æg og banan, der sikrer, at du får den bedste start på dagen. Bagt grød smager både fortrinligt kold eller varm, og er oplagt at medbringe i madpakken. Denne version er med friske blåbær, sprøde mandler og et strejf af vanilje.
-

Tilb. tid 10 minutter
Holdbarhed 4 days
Tid i alt 50 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Tørre ingredienser

  • 2 1/2 dl finhvalsede havregryn
  • 1 spsk hvedemel
  • 2 spsk tørret kokos
  • 1 1/2 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk flagesalt
  • 1/2 tsk stødt kardemomme kan udelades
  • 1/4 tsk stødt ingefær kan udelades

Våde ingredienser

  • 2 modne/overmodne bananer most godt med en gaffel
  • 1 spsk peanutbutter
  • 2 dl mælk ko- eller plantemælk
  • 1 1/2 dl friske blåbær ca. 100 gram

Topping

  • 1 dl mandler
  • 2 spsk lys sirup

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 190 grader
  • Bland alle tørre ingredienser, og tilføj herefter de våde ingredienser samt blåbær. Rør grundigt sammen
  • Hæld grøden i en form (20x20) beklædt med bagepapir
  • Hak mandlerne groft og fordel på toppen af grøden sammen med lys sirup
  • Bag grøden i 40 minutter, og lad den køle lidt herefter. Konsistensen vil være fast og svampet. Bag grøden 10-15 minutter mindre, hvis du vil have den mere flydende

Alberte’s tips, tricks og gode råd

  • Bær: Andre gode bær er brombær og solmodne ribs.
  • Frosne eller friske bær: Begge dele kan bruges til denne opskrift.
  • Chokolade: Der kan tilføjes 70 gram hakket mørk chokolade for et sødmefyldt twist.
  • Bananer: Det er vigtigt at bananerne er modne, da det bidrager med sødme til den bagte grød. 

Fortsæt dit madeventyr

English Breakfast Muffins med spejlæg og cheddar

Bananpandekager med havregryn

Chiagrød med mango

Proteinrig chiagrød med chokolade

Kakaobowl med banan, dadler og peanutbutter

Æggefrittata med ost, bønner og ærter

Søg efter opskrift eller artikel