-
Tilb. tid 10 minutter min
Holdbarhed 4 days d
Tid i alt 50 minutter min
Antal 4 personer
Undgå sort skærm
Ingredienser
Tørre ingredienser
- 2 1/2 dl finhvalsede havregryn
- 1 spsk hvedemel
- 2 spsk tørret kokos
- 1 1/2 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- 1/2 tsk flagesalt
- 1/2 tsk stødt kardemomme kan udelades
- 1/4 tsk stødt ingefær kan udelades
Våde ingredienser
- 2 modne/overmodne bananer most godt med en gaffel
- 1 spsk peanutbutter
- 2 dl mælk ko- eller plantemælk
- 1 1/2 dl friske blåbær ca. 100 gram
Topping
- 1 dl mandler
- 2 spsk lys sirup
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 190 grader
- Bland alle tørre ingredienser, og tilføj herefter de våde ingredienser samt blåbær. Rør grundigt sammen
- Hæld grøden i en form (20x20) beklædt med bagepapir
- Hak mandlerne groft og fordel på toppen af grøden sammen med lys sirup
- Bag grøden i 40 minutter, og lad den køle lidt herefter. Konsistensen vil være fast og svampet. Bag grøden 10-15 minutter mindre, hvis du vil have den mere flydende
Alberte’s tips, tricks og gode råd
- Bær: Andre gode bær er brombær og solmodne ribs.
- Frosne eller friske bær: Begge dele kan bruges til denne opskrift.
- Chokolade: Der kan tilføjes 70 gram hakket mørk chokolade for et sødmefyldt twist.
- Bananer: Det er vigtigt at bananerne er modne, da det bidrager med sødme til den bagte grød.