-
Tilb. tid 5 minutter min
Holdbarhed 3 days d
Tid i alt 25 minutter min
Antal 4 portioner
Undgå sort skærm
Ingredienser
Bagte blommer
- 4 modne blommer
- 1 spsk citronsaft
- 2 tsk rørsukker
- 1 tsk kanel
- 1 tsk vaniljesukker
- Et nip flagesalt
Derudover
- 150 gram flødeost naturel
- 2 dl fløde 38%
- 1 1/2 spsk sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 20 gram hasselnødde- eller mandelflager
- Lidt lys sirup
Fremgangsmåde
Bagte blommer
- Tænd ovnen på 200 grader
- Halver blommerne og fjern forsigtigt stenen
- Kom blommerne i et lille fed med den skårne side opad
- Bland citronsaft, rørsukker, kanel og vanilje
- Fordel blandingen over blommerne, og varm i ovnen i 20 minutter
- Drys hasselnøddeflagerne over blommerne og bag i yderligere 5 minutter
- Lad blommerne køle lidt
Anretning
- Pisk flødeost, fløde, sukker og vanilje til en luftig creme
- Kom en god klat creme på en lille tallerken og lav en uddybning i midten med bagsiden af en ske
- Fordel de lune blommer i uddybningen og kom lidt lys sirup over
- Serveres med det samme, da cremen vil smelte grundet de lune blommer
Alberte’s tips, tricks og gode råd
- Creme: Vil være tynd i starten men pludseligt tykne, hvoraf det kræver at du har øjne på den. Bliver den overpisket, vil den skille og blive grynet.
- Frugter: Blommer kan erstattes af pære eller æble.