Bagte blommer med pisket flødeost

Sødmefyldte bagte blommer møder pisket flødeostecreme. De bagte blommer bliver lagt på en bund af creme og toppet med knasende hasselnødder. En enkel og elegant dessert, der passer perfekt til både hyggelige middage og festlige anledninger.
-

Tilb. tid 5 minutter
Holdbarhed 3 days
Tid i alt 25 minutter
Antal 4 portioner

Ingredienser

Bagte blommer

  • 4 modne blommer
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 tsk rørsukker
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • Et nip flagesalt

Derudover

  • 150 gram flødeost naturel
  • 2 dl fløde 38%
  • 1 1/2 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 20 gram hasselnødde- eller mandelflager
  • Lidt lys sirup

Fremgangsmåde

Bagte blommer

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Halver blommerne og fjern forsigtigt stenen
  • Kom blommerne i et lille fed med den skårne side opad
  • Bland citronsaft, rørsukker, kanel og vanilje
  • Fordel blandingen over blommerne, og varm i ovnen i 20 minutter
  • Drys hasselnøddeflagerne over blommerne og bag i yderligere 5 minutter
  • Lad blommerne køle lidt

Anretning

  • Pisk flødeost, fløde, sukker og vanilje til en luftig creme
  • Kom en god klat creme på en lille tallerken og lav en uddybning i midten med bagsiden af en ske
  • Fordel de lune blommer i uddybningen og kom lidt lys sirup over
  • Serveres med det samme, da cremen vil smelte grundet de lune blommer

Alberte’s tips, tricks og gode råd

  • Creme: Vil være tynd i starten men pludseligt tykne, hvoraf det kræver at du har øjne på den. Bliver den overpisket, vil den skille og blive grynet. 
  • Frugter: Blommer kan erstattes af pære eller æble. 

Fortsæt dit madeventyr

Flødebollefad med vaniljeskum

Bananpandekager med havregryn

Butterdejstærte med flødecreme og æbler

Sommerkage med flødeostecreme og bær

Svampede citronsnegle med kardemomme

Tahinbrud med nødder, kerner og mørk chokolade

Søg efter opskrift eller artikel