Bagte figner med brie og serranoskinke

Friske figner smager dejligt når de er i sæson fra juli til september. Leder du efter en ny idé til forret, appetizer eller tapasbordet? Så behøver du ikke lede længere. Lune figner med smeltet brie og sprød serrano er en sikker vinder, der både smager fantastisk og ser imponerende ud på bordet.
-

Tilb. tid 5 minutter
Holdbarhed 3 days
Tid i alt 25 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 4 friske figner
  • 100 gram brie
  • 4 skiver serranoskinke

Til anretning

  • Flydende honning
  • Balsamico glace*
  • Frisk timian
  • Flagesalt

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 190 grader
  • Vask fignerne grundigt og halver dem
  • Halver hver skive serrano på langs
  • Placer en skive brie på hver halve figen, og vikl en halv skive serrano om
  • Bag i ovnen i 16-17 minutter, til serranoen er sprød
  • Server med honning, balsamico glace, frisk timian og et skvæt flagesalt

Alberte’s tips, tricks og gode råd

  • *Balsamico glace: Kan købes i de fleste større supermarkeder. Lav din egen balsamico glace: Hæld 100 ml balsamicoeddike i en kasserolle og opvarm til kogepunktet, rør rundt undervejs. Skru lidt ned for varmen og lad koge ind til den opnår en tyk konsistens. Lad køle og tilføj lidt flagesalt. Kan bruges med det samme eller opbevares på køl i lukket glas. 
  • Serrano-tip: Hvis serrano’en knækker når den vikles om fignen/brien, kan man med fordel give et let tryk ned mod brien, efter at den er sat på bagepladen. På denne måde vil serrano’en fæstne sig og ikke “rejse sig” når den bliver sprød.
  • Fremgangsmetode: Du kan finde video af fremgangsmetoden på instagram ved at trykke HER

Fortsæt dit madeventyr

Empanadas med kylling og krydderier

Jomfruhummerhaler med urter og hvidløg

Sprøde Chicken Bites

Brød med trøffelmayo og sort caviar

Cheddar bites med butterdej, ost og skinke

Pisket ricotta med stegte oliven og nødder

Søg efter opskrift eller artikel