-
Tilb. tid 5 minutter min
Holdbarhed 3 days d
Tid i alt 25 minutter min
Antal 4 personer
Undgå sort skærm
Ingredienser
- 4 friske figner
- 100 gram brie
- 4 skiver serranoskinke
Til anretning
- Flydende honning
- Balsamico glace*
- Frisk timian
- Flagesalt
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 190 grader
- Vask fignerne grundigt og halver dem
- Halver hver skive serrano på langs
- Placer en skive brie på hver halve figen, og vikl en halv skive serrano om
- Bag i ovnen i 16-17 minutter, til serranoen er sprød
- Server med honning, balsamico glace, frisk timian og et skvæt flagesalt
Alberte’s tips, tricks og gode råd
- *Balsamico glace: Kan købes i de fleste større supermarkeder. Lav din egen balsamico glace: Hæld 100 ml balsamicoeddike i en kasserolle og opvarm til kogepunktet, rør rundt undervejs. Skru lidt ned for varmen og lad koge ind til den opnår en tyk konsistens. Lad køle og tilføj lidt flagesalt. Kan bruges med det samme eller opbevares på køl i lukket glas.
- Serrano-tip: Hvis serrano’en knækker når den vikles om fignen/brien, kan man med fordel give et let tryk ned mod brien, efter at den er sat på bagepladen. På denne måde vil serrano’en fæstne sig og ikke “rejse sig” når den bliver sprød.
- Fremgangsmetode: Du kan finde video af fremgangsmetoden på instagram ved at trykke HER.