Bagte figner med brie og valnødder

Friske figner er en af mine favoritter hver sommer, når de er i sæson fra juli til september. Bagte figner er fantastiske til tapas, på ristet brød, som appetizer eller dessert. I denne opskrift mødes de bløde figner med cremet brie, sprøde valnødder og et strejf af sød sirup. En enkel ret, der byder på masser af smagsnuancer og spændende teksturer.
-

Tilb. tid 5 minutter
Holdbarhed 3 days
Tid i alt 25 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 4 friske figner
  • 100 gram brie
  • 4 valnødder knækket i store stykker
  • 4 tsk flydende honning
  • 1 tsk flagesalt

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 190 grader
  • Vask fignerne og skær den øverste top af fignen
  • Lav to tværgående snit 3/4 ned i fignen, så at der dannes et kryds
  • Pres let ind på bunden af fignen, så at den åbner sig lidt i toppen
  • Kom fire små stykker brie ned i krydset, og et par stykker valnød i midten. Pres sammen så fignen sætter sig mod brien
  • Kom honning på hver af fignerne, lige i midten oven på valnødderne
  • Bag fignerne 10-12 minutter på 190 grader
  • Kom lidt ekstra sirup på og et drys flagesalt inden servering

Alberte’s tips, tricks og gode råd

  • Ost: Brie kan erstattes af gorgonzola.
  • Nødder: Valnødder kan udskiftes med grofthakkede mandler.
  • Serveringsforslag: Kan også serveres med balsamico glace, frisk timian og friskkværnet peber.
  • Fremgangsmetode: Du kan finde video af fremgangsmetoden på instagram ved at trykke HER

Fortsæt dit madeventyr

Empanadas med kylling og krydderier

Jomfruhummerhaler med urter og hvidløg

Sprøde Chicken Bites

Brød med trøffelmayo og sort caviar

Cheddar bites med butterdej, ost og skinke

Pisket ricotta med stegte oliven og nødder

Søg efter opskrift eller artikel