Bagte gulerødder med fetacreme

Bagte gulerødder med fetacreme er en lækker ret, der er nem at forberede. De bagte gulerødder, den luftige fetacreme og de sprøde pistacienødder er en fantastisk smagskombination. Den søde smag fra gulerødderne møder den salte fetacreme, mens pistacienødderne tilføjer tekstur og ekstra crunch. Det er en enkel, men smagfuld ret, der både er farverig og indbydende. Server den som en del af et tapasbord, som supplement til aftensmaden eller som en let forret til en middag.
-

Tilb. tid 10 minutter
Holdbarhed 3 days
Tid i alt 40 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Bagte gulerødder

  • 12 mellemstore gulerødder med skræl i nogenlunde ens størrelse
  • 2 spsk lys sirup
  • 5 spsk smagsneutral olie
  • En håndfuld frisk timian
  • 1/2 citron revet skal herfra
  • 1 1/2 tsk flagesalt
  • 3 kværn sort peber

Fetacreme

  • 200 gram feta i blok gerne fra blok
  • 200 gram græsk yoghurt
  • En håndfuld frisk persille
  • 1 tsk olivenolie
  • 1 tsk flydende honning
  • 1/2 citron revet skal og saft herfra
  • 3 kværn sort peber

Derudover

  • Hakkede salte pistacienødder
  • Olivenolie til servering

Fremgangsmåde

Bagte gulerødder

  • Tænd ovnen på 190 grader
  • Vask gulerødderne og tør dem grundigt
  • Hvis nogle af gulerødderne er større end andre, halveres de største af dem
  • Kom bagepapir på en bageplade og placer gulerødderne tæt, side om side
  • Bland alle ingredienserne fra marinaden og smør det på gulerødderne
  • Bag i 30 minutter, hvor de vendes et par gange undervejs

Fetacreme

  • Blend alle ingredienserne til fetacremen i en miniblender, og smag til med salt, citron og peber

Anretning

  • Fordel fetacremen på et fad og placer de varme gulerødder ovenpå. Top med hakkede pistacienødder, lidt god olivenolie og et drys flagesalt

Alberte’s tips, tricks og gode råd

  • Gulerødder: Lav et anderledes udtryk på tallerkenen ved at gøre brug af forskelligfarvede gulerødder

Fortsæt dit madeventyr

Grillet aubergine med burrata og pesto

Prosciutto med nektariner, mozzarella og mandler

Salat med kartofler, blåbær, feta og salte mandler

Salat med kartofler, ærter, bacon og parmesan

Empanadas med kylling og krydderier

Jomfruhummerhaler med urter og hvidløg

Søg efter opskrift eller artikel