-
Tilb. tid 10 minutter min
Holdbarhed 3 days d
Tid i alt 40 minutter min
Antal 4 personer
Undgå sort skærm
Ingredienser
Bagte gulerødder
- 12 mellemstore gulerødder med skræl i nogenlunde ens størrelse
- 2 spsk lys sirup
- 5 spsk smagsneutral olie
- En håndfuld frisk timian
- 1/2 citron revet skal herfra
- 1 1/2 tsk flagesalt
- 3 kværn sort peber
Fetacreme
- 200 gram feta i blok gerne fra blok
- 200 gram græsk yoghurt
- En håndfuld frisk persille
- 1 tsk olivenolie
- 1 tsk flydende honning
- 1/2 citron revet skal og saft herfra
- 3 kværn sort peber
Derudover
- Hakkede salte pistacienødder
- Olivenolie til servering
Fremgangsmåde
Bagte gulerødder
- Tænd ovnen på 190 grader
- Vask gulerødderne og tør dem grundigt
- Hvis nogle af gulerødderne er større end andre, halveres de største af dem
- Kom bagepapir på en bageplade og placer gulerødderne tæt, side om side
- Bland alle ingredienserne fra marinaden og smør det på gulerødderne
- Bag i 30 minutter, hvor de vendes et par gange undervejs
Fetacreme
- Blend alle ingredienserne til fetacremen i en miniblender, og smag til med salt, citron og peber
Anretning
- Fordel fetacremen på et fad og placer de varme gulerødder ovenpå. Top med hakkede pistacienødder, lidt god olivenolie og et drys flagesalt
Alberte’s tips, tricks og gode råd
- Gulerødder: Lav et anderledes udtryk på tallerkenen ved at gøre brug af forskelligfarvede gulerødder