-
Tilb. tid 10 minutter min
Holdbarhed 3 days d
Tid i alt 30 minutter min
Antal 6 personer
Undgå sort skærm
Ingredienser
Bagte tomater
- 250 gram cherrytomater
- 6 fed hvidløg kan udelades
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk flagesalt
- 1 tsk tørret timian
- 4 kværn sort peber
Fetacreme
- 200 gram cremet feta fra blok
- 1 1/2 dl creme fraiche 18%
- 1/2 citron revet skal herfra
- 1 spsk citronsaft
- 1 håndfuld frisk persille
- 3 kværn sort peber
Fremgangsmåde
Bagte tomater
- Tænd ovnen på 190 grader
- Bland tomater med resterende ingredienser til de bagte tomater
- Kom dem i et ildfast fad og varm dem i ovnen i ca. 25 minutter
Fetacreme
- Blend alle ingredienser i en foodprocessor/miniblender til fetacremen. Smag til med citron, creme fraiche og persille
Anretning
- Smør fetacremen i et tyk lag på en tallerken, og lav en fordybning i midten
- Fordel de varme tomater ovenpå fetacremen og top med lidt af det overskydne olie fra fadet samt lidt finthakket persille
Alberte’s tips, tricks og gode råd
- Tomater på stilk: Hænger cherrytomaterne på stilk, kan du forsigtigt vaske dem og lade dem være på stilken mens du blandet dem med de andre ingredienser. Det ser fint ud, når de er blevet bagt og anrettes.
- Hvidløg: Hvidløgene kan undværes i retten, dog smager bagt hvidløg fortrinligt og bidrager med god smag til tomaterne.