Baguette med grillede nektariner og brie

Baguette med topping er en klassiker, når der står tapas på menuen. Her kombineres sødmen fra nektarin, saltet fra parmaskinke og den cremede dybde fra brie. Brødene serveres lune med et godt skvæt hot honey og frisk basilikum. Nemt, enkelt og flot på bordet!
-

Tilb. tid 10 minutter
Holdbarhed 3 days
Tid i alt 25 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 baguette
  • Olie til brødet
  • 200 gram brie
  • Lidt flagesalt
  • 4 skiver parmaskinke
  • Frisk basilikum
  • Friskkværnet sort peber

Grillede nektariner

  • 2 modne nektariner
  • Olie til stegning

Hot honey

  • 1 spsk honning
  • 1/2 tsk chiliflager reducer mængde hvis meget stærk
  • 1/2 tsk flagesalt
  • 1/2 lime revet skal herfra

Fremgangsmåde

Brød

  • Tænd ovnen på 175 grader
  • Skær baguette i skrå skiver
  • Pensl brødskiverne med lidt olie og bag i ovnen i 8 minutter
  • Skær brie i skiver og kom en skive eller to på hver skive brød. Drys med lidt flagesalt
  •  Varm i ovnen i yderligere 8 minutter, eller til brien er smeltet

Grillede nektariner

  • Tænd op for en grillpande ved middel varme
  • Skær nektariner ud i tykke både og smør grillpanden med olie
  • Steg nektarinerne i ca. 4 minutter på hver skårne side, til de har fået brune afmærkninger fra panden

Hot honey

  • Kom alle ingredienser i en lille kasserolle, og opvarm ved middel varme i cirka 5 minutter

Anretning

  • Halver skiverne af parmaskinke og sno rundt om en grillet skive nektarin
  • Placer ovenpå den smeltede brie. Top med et godt skvæt hot honey og frisk basilikum

Alberte’s tips, tricks og gode råd

  • Forberedelse: Nektariner kan steges op til 24 timer før og lunes kort i ovnen inden servering. Hot honey kan klargøres forud og varmes inden servering. 

Fortsæt dit madeventyr

Empanadas med kylling og krydderier

Jomfruhummerhaler med urter og hvidløg

Sprøde Chicken Bites

Brød med trøffelmayo og sort caviar

Cheddar bites med butterdej, ost og skinke

Pisket ricotta med stegte oliven og nødder

Søg efter opskrift eller artikel