-
Tilb. tid 25 minutter min
Holdbarhed 3 days d
Tid i alt 1 time t 10 minutter min
Antal 5 personer
Undgå sort skærm
Ingredienser
Karamelliserede løg
- 6 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 3 spsk olie
- 1 spsk sukker
- 1 tsk flagesalt
- 1/2 citron revet skal herfra
Bagte vindruer
- 1 bakke stenfrie vindruer mix af grønne og røde
- 1/2 spsk frisk rosmarin finthakket
- 1/2 spsk olie
- Flagesalt
- Friskkværnet peber
Fetacreme
- 100 gram cremet feta gerne fra blok
- 100 gram flødeost naturel
- 1 dl fløde
- 1 spsk frisk rosmarin
Derudover
- 1 baguette
- Lidt olie
- 50 gram revet parmesanost
- Frisk persille til pynt
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 175 grader
Karamelliserede løg
- Halver skalotteløg på langs og skær i skiver, og hak hvidløg fint
- Varm en pande ved middel varme og tilføj en spsk olie
- Kom skalotteløg og hvidløg på panden, og steg i fem minutter. Rør i det jævnligt
- Tilsæt det resterende olie, salt, peber, citronskal og sukker, og skru ned på lav varme. Rør i det jævnligt
- Løgene er færdige efter ca. 30-35 minutter
Bagte vindruer
- Bland druerne med finthakket rosmarin, olie, salt og friskkværnet peber
- Kom i et lille fad og bag i ovnen i 10 min på 175 grader varmluft
Fetacreme
- Kom feta, flødeost, rosmarin og fløde i en miniblender
- Blend indtil det er luftigt og cremet
Anretning
- Skær baguette i ca. 10 tykke skiver på skrå
- Kom lidt olie på hver skive og bag i ovnen 5 minutter
- Smør brødet med et tykt lag fetacreme, top med karamelliseret løg og fordel de bagte vindruer. Riv parmesan over
- Bag i ovnen i 8 minutter
- Pynt med persille
Alberte’s tips, tricks og gode råd
- Forberedelse: Alle elementer kan forberedes forud. Sammensæt dem inden de skal serveres, varm dem i ovnen og pynt med persille.
- Krydderurter: Rosmarin kan erstattes af persille, basilikum eller timian.