Baguette med vindruer og fetacreme

Baguette toppet med vindruer og fetacreme er en sikker vinder. Denne opskrift er altid et hit hos mine gæster og byder på en spændende kombination af smage. Den salte fetacreme, sødmen fra vindruerne og den dybe smag fra karamelliserede løg er en meget lækker mundfuld. Perfekt som en appetizer, snack eller tapasmenuen.
-

Tilb. tid 25 minutter
Holdbarhed 3 days
Tid i alt 1 time 10 minutter
Antal 5 personer

Ingredienser

Karamelliserede løg

  • 6 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk olie
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk flagesalt
  • 1/2 citron revet skal herfra

Bagte vindruer

  • 1 bakke stenfrie vindruer mix af grønne og røde
  • 1/2 spsk frisk rosmarin finthakket
  • 1/2 spsk olie
  • Flagesalt
  • Friskkværnet peber

Fetacreme

  • 100 gram cremet feta gerne fra blok
  • 100 gram flødeost naturel
  • 1 dl fløde
  • 1 spsk frisk rosmarin

Derudover

  • 1 baguette
  • Lidt olie
  • 50 gram revet parmesanost
  • Frisk persille til pynt

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 175 grader

Karamelliserede løg

  • Halver skalotteløg på langs og skær i skiver, og hak hvidløg fint
  • Varm en pande ved middel varme og tilføj en spsk olie
  • Kom skalotteløg og hvidløg på panden, og steg i fem minutter. Rør i det jævnligt
  • Tilsæt det resterende olie, salt, peber, citronskal og sukker, og skru ned på lav varme. Rør i det jævnligt
  • Løgene er færdige efter ca. 30-35 minutter

Bagte vindruer

  • Bland druerne med finthakket rosmarin, olie, salt og friskkværnet peber
  • Kom i et lille fad og bag i ovnen i 10 min på 175 grader varmluft

Fetacreme

  • Kom feta, flødeost, rosmarin og fløde i en miniblender
  • Blend indtil det er luftigt og cremet

Anretning

  • Skær baguette i ca. 10 tykke skiver på skrå
  • Kom lidt olie på hver skive og bag i ovnen 5 minutter
  • Smør brødet med et tykt lag fetacreme, top med karamelliseret løg og fordel de bagte vindruer. Riv parmesan over
  • Bag i ovnen i 8 minutter
  • Pynt med persille

Alberte’s tips, tricks og gode råd

  • Forberedelse: Alle elementer kan forberedes forud. Sammensæt dem inden de skal serveres, varm dem i ovnen og pynt med persille. 
  • Krydderurter: Rosmarin kan erstattes af persille, basilikum eller timian.

Fortsæt dit madeventyr

Empanadas med kylling og krydderier

Jomfruhummerhaler med urter og hvidløg

Sprøde Chicken Bites

Brød med trøffelmayo og sort caviar

Cheddar bites med butterdej, ost og skinke

Pisket ricotta med stegte oliven og nødder

Søg efter opskrift eller artikel