Bananpandekager med havregryn

Bananpandekager er altid en favoritspise herhjemme. Ikke nok med at det smager fantastisk (og næsten syndigt), er det fyldt med mættende protein og mættende ingredienser. Basen er lavet på banan, æg, havregryn og mel, hvortil du selv kan tilføje friske bær eller lidt mørk chokolade, hvis pandekagerne skal have et ekstra twist. Udover at være den skønneste morgenmad eller sundere dessert, er de også helt perfekte til madpakken.
-

Tilb. tid 25 minutter
Holdbarhed 4 days
Tid i alt 25 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 3 æg
  • 2 store modne/overmodne bananer
  • 1 dl finhvalsede havregryn
  • 1 dl hvedemel
  • 1/2 dl mælk
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3/4 tsk bagepulver med top
  • 1/2 tsk flagesalt
  • Smør til stegning

Fremgangsmåde

  • Kom alle ingredienser (pånær smør) i en stor skål og blend med en stavblender, til der ikke er flere klumper (der kan også anvendes en blender)
  • Opvarm en god pande ved middel varme og smelt en klat smør herpå
  • Brug 1½–2 spiseskefulde dej pr. pandekage. Vend først, når der dannes små lufthuller, og overfladen ikke længere virker flydende. Steg pandekagerne gyldne på begge sider
  • Kan serveres med sirup, honning, pistaciesmør, nutella, syltetøj, karamel, nødder, frisk frugt og/eller bær

Alberte’s tips, tricks og gode råd

  • Forslag til topping: Jeg holder meget af forskellig topping på pandekager. Jeg foretrækker disse smagssammensætninger:
    • Pistaciesmør, mandler og lys sirup 
    • Nutella, bananer og bagte (samt afskallede) hasselnødder 
    • Flødeskum, myntesukker og lys sirup 
    • Dadelkaramel og banan 
    • Vaniljeis og æble-pære kompot 
    • Æblestykker eller bananer, stegte mandler og lys sirup 
    • Flødeskum, syltetøj og hakket mørk chokolade 
    • Flødeskum, lemoncurd og hakkede nødder 
    • Frugtsalat af jordbær, blåbær og mango, sammen med lys sirup eller en kugle vaniljeis 

Fortsæt dit madeventyr

English Breakfast Muffins med spejlæg og cheddar

Butterdejstærte med flødecreme og æbler

Chiagrød med mango

Sommerkage med flødeostecreme og bær

Bagte blommer med pisket flødeost

Svampede citronsnegle med kardemomme

Søg efter opskrift eller artikel