-
Tilb. tid 25 minutter min
Holdbarhed 4 days d
Tid i alt 25 minutter min
Antal 4 personer
Undgå sort skærm
Ingredienser
- 3 æg
- 2 store modne/overmodne bananer
- 1 dl finhvalsede havregryn
- 1 dl hvedemel
- 1/2 dl mælk
- 1 spsk sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 3/4 tsk bagepulver med top
- 1/2 tsk flagesalt
- Smør til stegning
Fremgangsmåde
- Kom alle ingredienser (pånær smør) i en stor skål og blend med en stavblender, til der ikke er flere klumper (der kan også anvendes en blender)
- Opvarm en god pande ved middel varme og smelt en klat smør herpå
- Brug 1½–2 spiseskefulde dej pr. pandekage. Vend først, når der dannes små lufthuller, og overfladen ikke længere virker flydende. Steg pandekagerne gyldne på begge sider
- Kan serveres med sirup, honning, pistaciesmør, nutella, syltetøj, karamel, nødder, frisk frugt og/eller bær
Alberte’s tips, tricks og gode råd
- Forslag til topping: Jeg holder meget af forskellig topping på pandekager. Jeg foretrækker disse smagssammensætninger:
- Pistaciesmør, mandler og lys sirup
- Nutella, bananer og bagte (samt afskallede) hasselnødder
- Flødeskum, myntesukker og lys sirup
- Dadelkaramel og banan
- Vaniljeis og æble-pære kompot
- Æblestykker eller bananer, stegte mandler og lys sirup
- Flødeskum, syltetøj og hakket mørk chokolade
- Flødeskum, lemoncurd og hakkede nødder
- Frugtsalat af jordbær, blåbær og mango, sammen med lys sirup eller en kugle vaniljeis