-
Tilb. tid 15 minutter min
Holdbarhed 3 days d
Tid i alt 50 minutter min
Antal 4 personer
Undgå sort skærm
Ingredienser
Pisket ricotta
- 250 gram ricotta
- 1/4 dl fløde
- 1 tsk skyr/creme fraiche
- 3/4 tsk flagesalt
- 1/2 tsk revet citronskal
- 4 kværn sort peber
Bagte tomater
- 250 gram cherrytomater
- 8 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk flagesalt
- 3/4 tsk sukker
- 1 tsk tørret timian
- 3 kværn sort peber
Derudover
- 1 baguette skåret i 8-10 skiver
- Frisk basilikum til pynt
Fremgangsmåde
Bagte tomater
- Tænd ovnen på 190 grader
- Bland alle ingredienser til tomaterne og kom dem i et lille fad
- Bag tomaterne i 30 minutter og lad dem køle herefter
Pisket ricotta
- Pisk ricottacremen i nogle minutter, til den er helt let og luftig. Smag til og kom i en sprøjtepose med rund tyl (kan undlades og blot smøres på)
Anretning
- Skær skiver af baguette, og rist dem brune på en tør pande ved middel varme*
- På hver skive ristet brød sprøjtes ricottacremen ud. Start i den ene ende og sprøjt fra side til side til du når modsatte ende
- Fordel de lune/afkølede tomater og et fed hvidløg ovenpå hver skive, og pynt af med basilikum
Alberte’s tips, tricks og gode råd
- Forberedelse: Alle elementer kan forberedes forud og tilberedes inden servering.