Bruschetta med pisket ricotta og bagte tomater

Lune bruschetta er perfekte til tapasbordet, som appetizers eller supplement til maden. De er hurtige at lave og kan forberedes forud, så det er nemt inden servering. Den piskede ricottacreme bliver luftig og cremet i smagen, og de bagte tomater er det helt perfekte match.
-

Tilb. tid 15 minutter
Holdbarhed 3 days
Tid i alt 50 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Pisket ricotta

  • 250 gram ricotta
  • 1/4 dl fløde
  • 1 tsk skyr/creme fraiche
  • 3/4 tsk flagesalt
  • 1/2 tsk revet citronskal
  • 4 kværn sort peber

Bagte tomater

  • 250 gram cherrytomater
  • 8 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk flagesalt
  • 3/4 tsk sukker
  • 1 tsk tørret timian
  • 3 kværn sort peber

Derudover

  • 1 baguette skåret i 8-10 skiver
  • Frisk basilikum til pynt

Fremgangsmåde

Bagte tomater

  • Tænd ovnen på 190 grader
  • Bland alle ingredienser til tomaterne og kom dem i et lille fad
  • Bag tomaterne i 30 minutter og lad dem køle herefter

Pisket ricotta

  • Pisk ricottacremen i nogle minutter, til den er helt let og luftig. Smag til og kom i en sprøjtepose med rund tyl (kan undlades og blot smøres på)

Anretning

  • Skær skiver af baguette, og rist dem brune på en tør pande ved middel varme*
  • På hver skive ristet brød sprøjtes ricottacremen ud. Start i den ene ende og sprøjt fra side til side til du når modsatte ende
  • Fordel de lune/afkølede tomater og et fed hvidløg ovenpå hver skive, og pynt af med basilikum

Alberte’s tips, tricks og gode råd

  • Forberedelse: Alle elementer kan forberedes forud og tilberedes inden servering. 

Fortsæt dit madeventyr

Empanadas med kylling og krydderier

Jomfruhummerhaler med urter og hvidløg

Sprøde Chicken Bites

Brød med trøffelmayo og sort caviar

Cheddar bites med butterdej, ost og skinke

Pisket ricotta med stegte oliven og nødder

Søg efter opskrift eller artikel