-
Tilb. tid 15 minutter min
Holdbarhed 3 days d
Tid i alt 30 minutter min
Antal 8 personer
Undgå sort skærm
Ingredienser
Butterdejslommer
- 1 rulle butterdej
- 1 æg sammenpisket til pensling
Ricottacreme
- 250 gram ricotta svarer til 1 bøtte
- 2 spsk creme fraiche 18%
- 1 håndfuld basilikum og/eller persille finthakket
- 1/2 citron revet skal herfra
- 1 tsk flagesalt
Topping
- 1 moden avocado halveret og skåret i skiver
- 200 gram rejer drænet
- 1 skalotteløg finthakket
- Persille finthakket
Fremgangsmåde
Butterdejslommer
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft
- Skær en butterdejsrulle ud i 4 lige store stykker, og halver dem herefter
- Med en kniv ridses der en kant hele vejen rundt i hver butterdejslomme, 5 millimeter inde
- Placer butterdejslommerne på en bageplade med bagepapir, og pensl hele fladen med æg
- Bages i ovnen i ca. 15 minutter, indtil de er gyldenbrune og puffet op
Ricottacreme
- Bland alle ingredienser, og smag til med salt og citron
Anretning
- Placer de afkølede butterdejsplader på et fad, og tryk midten ned med bagsiden af en ske
- Smør en spsk ricottacreme på hver
- Læg først nogle skiver avocado og derefter rejer ovenpå cremen
- Pynt af med finthakket skalotteløg og hakket frisk persille
Alberte’s tips, tricks og gode råd
- Forberedelse: Butterdejspladerne kan laves en dag forud, og lunes inden brug (opvarmes i lufttæt beholder).
- Løg: Skalotteløg kan erstattes af rødløg eller forårsløg.
- Alternativer: Rejer kan erstattes af grillede grøntsager, jomfruhummer, krebsehaler eller laks.
- Fremgangsmetode: Du kan finde video af fremgangsmetoden på instagram ved at trykke HER.