Butterdejsroser med zucchini

Butterdejsroser med zucchini og ost, der ligner små fine roser når de er færdigbagte. De er både nemme at lave, har en lækker svampet tekstur og er et stort hit hos både store og små. Et oplagt valg til at medbringe på ture ud af huset, som mellemmåltid eller som madbrød til måltidet.
-

Tilb. tid 10 minutter
Holdbarhed 3 dage
Tid i alt 40 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 plade butterdej
  • 1/2 zucchini
  • 1 mozzarella
  • 100 gram fetaost gerne fra blok
  • Frisk basilikum
  • Lidt rapsolie
  • Flagesalt
  • Friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  • Smør store muffinforme af stål/silikone med lidt olie
  • Riv mozzarellaen fra hinanden og lad den dræne på et klæde/køkkenrulle (mest muligt væske skal væk)
  • Skær butterdejen i fire dele på den korte led, således at du har fire lige store stænger
  • Halver zucchinien og skær den i tynde skiver
  • På hver stribe butterdej skal der ligges fyld på den ene halvdel, inden at den foldes og rulles: Fordel en række zucchini på den ene halvdel, således at skrællen vender ud og flugter med den ene kant
  • Lige under zucchinien fordeles lidt mozzarella samt smuldres en tsk feta. Fordel herefter lidt basilikumsblade, rapsolie, salt og peber ovenpå (Det må forsat ikke fylde på den anden halvdel)
  • Fold nu dejen over på midten, således at det omkranser fyldet og kan rulles
  • Rul forsigtigt hver stribe til en fin rose og pas på at fyldet ikke falder ud undervejs
  • Smør med lidt olie og placér en rose i hver form, hvor at fyldet vender opad
  • Pensl med æg og bag i 25-30 minutter indtil gyldne
  • Lad køle og opbevar på køl

Alberte’s tips, tricks og gode råd

  • Bagning: Hvis zucchinien arbejder sig op ad butterdejen undervejs, presses den blot forsigtigt ned i dejen igen.
  • Muffinforme: Jeg bruger en muffin bageplade med plads 6 store jumbo muffins. Hvis dine muffinforme er mindre, kan butterdejen deles i 6 og dermed bliver der 6 muffins ud af denne opskrift. 

Fortsæt dit madeventyr

Chiagrød med kakao og appelsin

Tynde pandekager med vanilje

Croffle med lemoncurd, chokolade og blåbær

Bananbrød med yoghurt og stegte blåbær

Gnocchi med græskar og kokosmælk

Tærte med hokkaido, feta og flødeost

Søg efter opskrift eller artikel