-
Tilb. tid 10 minutter min
Holdbarhed 3 dage d
Tid i alt 40 minutter min
Antal 4 personer
Undgå sort skærm
Ingredienser
- 1 plade butterdej
- 1/2 zucchini
- 1 mozzarella
- 100 gram fetaost gerne fra blok
- Frisk basilikum
- Lidt rapsolie
- Flagesalt
- Friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft
- Smør store muffinforme af stål/silikone med lidt olie
- Riv mozzarellaen fra hinanden og lad den dræne på et klæde/køkkenrulle (mest muligt væske skal væk)
- Skær butterdejen i fire dele på den korte led, således at du har fire lige store stænger
- Halver zucchinien og skær den i tynde skiver
- På hver stribe butterdej skal der ligges fyld på den ene halvdel, inden at den foldes og rulles: Fordel en række zucchini på den ene halvdel, således at skrællen vender ud og flugter med den ene kant
- Lige under zucchinien fordeles lidt mozzarella samt smuldres en tsk feta. Fordel herefter lidt basilikumsblade, rapsolie, salt og peber ovenpå (Det må forsat ikke fylde på den anden halvdel)
- Fold nu dejen over på midten, således at det omkranser fyldet og kan rulles
- Rul forsigtigt hver stribe til en fin rose og pas på at fyldet ikke falder ud undervejs
- Smør med lidt olie og placér en rose i hver form, hvor at fyldet vender opad
- Pensl med æg og bag i 25-30 minutter indtil gyldne
- Lad køle og opbevar på køl
Alberte’s tips, tricks og gode råd
- Bagning: Hvis zucchinien arbejder sig op ad butterdejen undervejs, presses den blot forsigtigt ned i dejen igen.
- Muffinforme: Jeg bruger en muffin bageplade med plads 6 store jumbo muffins. Hvis dine muffinforme er mindre, kan butterdejen deles i 6 og dermed bliver der 6 muffins ud af denne opskrift.