Butterdejstærte med flødecreme og æbler

Butterdejstærte er både nemt, lækkert og indbydende. Her får du den i en skøn udgave med sprød butterdej, blød flødecreme og stegte æbler. Flødecremen er lavet på en base af fløde og flødeost, som står i skøn kontrast til de søde og syrlige æbler. Æblerne har et blødt ydre og forsat sprødt indre, og har gode smage fra vanilje, kardemomme og en smule sukker. Uanset om det er til en hyggestund, en fødselsdag eller bare når der kommer gæster forbi, er denne tærte et sikkert hit.
-

Tilb. tid 20 minutter
Holdbarhed 2 days
Tid i alt 1 day 45 minutter
Antal 8 personer

Ingredienser

Butterdej

  • 1 plade butterdej
  • 1 æg sammenpisket til pensling

Flødecreme

  • 2 1/2 dl fløde 36% eller 38%
  • 100 gram flødeost naturel
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk revet citronskal

Stegte æbler

  • 650 gram æbler vægt er uden kernehus
  • 1 tsk smør
  • 1 1/2 tsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3/4 tsk kardemomme

Deruodver

  • 50 gram pekannødder
  • 40 gram mørk chokolade

Fremgangsmåde

Stegte æbler

  • Skær æblerne i mundrette stykker (med skræl)
  • Varm en pande op ved middel varme
  • Smelt smørret, og steg æblerne sammen med sukker og krydderier under jævnlig omrøring i 5-7 minutter
  • Lad æblerne køle

Butterdej

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Fold butterdejen ud og skær en ramme hele vejen rundt langs kanten, ca. 2 cm inde
  • Stik små huller med en gaffel i hele den inderste kvadrat
  • Bag i ovnen i ca. 13 minutter til den er puffet op og gyldenbrun
  • Når bunden er afkølet, trykkes den forsigtigt ned med bagsiden af en ske i det inderste kvadrat

Flødecreme

  • Kom alle ingredienser i en stor skål og pisk indtil cremen er tyknet og luftig

Sammensætning af retten

  • På den afkølede bund smøres et tykt lag flødecreme
  • Fordel æblerne ovenpå flødecremen og top med pekannødder samt mørk chokolade
  • Serveres med det samme eller kom på køl

Alberte’s tips, tricks og gode råd

  • Forberedelse: Flødecreme, butterdejsbund og æbler kan laves forud og dermed være klar når desserten skal sammensættes. 
  • Holdbarhed: Butterdej er bedst på selve dagen den er bagt, dog holder tærten sig frisk i 2-3 dage. 

Fortsæt dit madeventyr

Flødebollefad med vaniljeskum

Bananpandekager med havregryn

Sommerkage med flødeostecreme og bær

Bagte blommer med pisket flødeost

Svampede citronsnegle med kardemomme

Tahinbrud med nødder, kerner og mørk chokolade

Søg efter opskrift eller artikel