-
Tilb. tid 20 minutter min
Holdbarhed 2 days d
Tid i alt 1 day d 45 minutter min
Antal 8 personer
Undgå sort skærm
Ingredienser
Butterdej
- 1 plade butterdej
- 1 æg sammenpisket til pensling
Flødecreme
- 2 1/2 dl fløde 36% eller 38%
- 100 gram flødeost naturel
- 2 spsk sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk revet citronskal
Stegte æbler
- 650 gram æbler vægt er uden kernehus
- 1 tsk smør
- 1 1/2 tsk sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 3/4 tsk kardemomme
Deruodver
- 50 gram pekannødder
- 40 gram mørk chokolade
Fremgangsmåde
Stegte æbler
- Skær æblerne i mundrette stykker (med skræl)
- Varm en pande op ved middel varme
- Smelt smørret, og steg æblerne sammen med sukker og krydderier under jævnlig omrøring i 5-7 minutter
- Lad æblerne køle
Butterdej
- Tænd ovnen på 200 grader
- Fold butterdejen ud og skær en ramme hele vejen rundt langs kanten, ca. 2 cm inde
- Stik små huller med en gaffel i hele den inderste kvadrat
- Bag i ovnen i ca. 13 minutter til den er puffet op og gyldenbrun
- Når bunden er afkølet, trykkes den forsigtigt ned med bagsiden af en ske i det inderste kvadrat
Flødecreme
- Kom alle ingredienser i en stor skål og pisk indtil cremen er tyknet og luftig
Sammensætning af retten
- På den afkølede bund smøres et tykt lag flødecreme
- Fordel æblerne ovenpå flødecremen og top med pekannødder samt mørk chokolade
- Serveres med det samme eller kom på køl
Alberte’s tips, tricks og gode råd
- Forberedelse: Flødecreme, butterdejsbund og æbler kan laves forud og dermed være klar når desserten skal sammensættes.
- Holdbarhed: Butterdej er bedst på selve dagen den er bagt, dog holder tærten sig frisk i 2-3 dage.