Butterdejstærte med karamelliserede løg

Butterdejstærter smager fantastisk og er nemme at tilgå. Denne tærte har sødme fra karamelliserede løg, salt fra feta og syre fra creme fraiche. Sammen med bredbladet persille, et strejf af citron og en smagfuld balsamico glace, er det en tærte der altid hitter.
-

Tilb. tid 25 minutter
Holdbarhed 2 days
Tid i alt 1 time
Antal 6 personer

Ingredienser

Karamelliserede løg

  • 3 hvide løg
  • 1 spsk olie
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk balsamicoeddike
  • 1 1/2 tsk flagesalt

Derudover

  • 1 rulle butterdej
  • 1 æg sammenpisket til pensling
  • 100 gram cremet feta
  • 300 gram creme fraiche 18%
  • 1 spsk citronsaft
  • 1/2 tsk flagesalt
  • 3 kværn sort peber
  • En håndfuld bredbladet persille
  • 2 spsk balsamico glace
  • 1/2 citron revet skal herfra

Fremgangsmåde

Butterdej

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft
  • Rul butterdejen ud og kom på en bageplade med bagepapir
  • Skær en kant ca. 1 cm inde i dejen langs alle sider
  • Prik små huller med en gaffel på hele inderste kvadrat
  • Pensl hele butterdejen med sammenpisket æg og kom i ovnen i 17-18 minutter, til butterdejen er gylden og hævet

Karamelliserede løg

  • Imens butterdejen bager, opvarmes en pande ved middel varme
  • Halver løgene og skær dem i tynde skiver
  • Smelt smør og olie på panden, og tilføj løgene
  • Rør jævnt i løgene indtil de er gennemsigtige
  • Skru lidt ned for varmen og tilføj balsamicoeddike, honning og flagesalt
  • Lad løgene karamellisere under jævnlig omrøring
  • Løgene er færdige efter ca. 15-20 minutter, når de er gyldenbryne og let karamelliserede

Anretning

  • Når bunden er afkølet, trykkes den forsigtigt ned med bagsiden af en ske i det inderste kvadrat
  • Bland creme fraiche med 1/2 tsk flagesalt, sort peber og citron
  • Smør creme fraiche ud på butterdejen, og fordel karamelliserede løg og feta
  • Drys grofthakket persille på, fordel balsamico glace og riv lidt citronskal udover
  • Serveres alene, til tapas eller med en god salat

Alberte’s tips, tricks og gode råd

  • Holdbarhed: Jeg har sat holdbarhed til 2 dage, da butterdej hurtigt bliver kedeligt. Dog holder den sig frisk i op til 3 dage. 
  • Bredbladet persille: Kan erstattes af almindelig persille eller frisk timian
  • Feta: Jeg bruger Puck feta til denne ret, da den er cremet og har en god saltbalance
  • Løg: Hvide løg kan erstattes af rødløg eller skalotteløg. Bemærk at disse skal have lidt mindre stegetid. 
  • Balsamico glace: Kan købes i de fleste større supermarkeder. Lav din egen balsamico glace: Hæld 100 ml balsamicoeddike i en kasserolle og opvarm til kogepunktet, rør rundt undervejs. Skru lidt ned for varmen og lad koge ind til den opnår en tyk konsistens. Lad køle og tilføj lidt flagesalt. Kan bruges med det samme eller opbevares på køl i lukket glas. 
  • Fremgangsmetode: Du kan finde video af fremgangsmetoden på instagram ved at trykke HER

Fortsæt dit madeventyr

Empanadas med kylling og krydderier

Jomfruhummerhaler med urter og hvidløg

Sprøde Chicken Bites

Brød med trøffelmayo og sort caviar

Cheddar bites med butterdej, ost og skinke

Pisket ricotta med stegte oliven og nødder

Søg efter opskrift eller artikel