-
Tilb. tid 15 minutter min
Holdbarhed 3 days d
Tid i alt 45 minutter min
Antal 8 personer
Undgå sort skærm
Ingredienser
Ricottacreme
- 1 bøtte ricotta
- 2/3 tsk flagesalt
- 1/2 citron revet skal herfra
- 1 spsk frisk timian tørret kan også bruges
Fyld
- 4 kartofler med skræl skåret tyndt (helst på mandolinjern)
- 150 gram bacon i tern
- 1 frisk mozzarella
Derudover
- 1 plade butterdej
- olie til pensling
- 1 æg sammenpisket til pensling
- flagesalt
Fremgangsmåde
Bacon
- Tænd ovnen på 175 grader
- Kom bacontern på en bageplade med bagepapir og steg i ovnen i 15 minutter
- Når bacon er færdig, tages det ud af ovnen og der justeres til 200 grader
Tærte
- Rul butterdejen ud og kom på en bageplade med bagepapir
- Skær en kant ca. 2 cm inde i dejen langs alle sider
- Prik små huller med en gaffel på hele inderste kvadrat
- Rør ricottaen sammen med citronskal, salt og timian, og smør den ud over butterdejen
- Fordel tynde skiver af kartoffel og pensl dem olie samt drys med flagesalt
- Fordel mozzarellaen i mindre stykker og fordel på tærten
- Pensl siderne på tærten med sammenpisket æg
- Bagtærten i ca. 20-25 minutter
- Top med lidt god olie, stegt bacon, frisk timian og friskkværnet peber
Alberte’s tips, tricks og gode råd
- Bacon: Bacon kan erstattes af serranoskinke eller skiver af grillet squash, der er stegt i olie, salt og peber.
- *Krydderurter: Timian kan erstattes af basilikum eller rosmarin.