-
Tilb. tid 10 minutter min
Holdbarhed 3 days d
Tid i alt 30 minutter min
Antal 8 personer
Undgå sort skærm
Ingredienser
Tærte
- 1 plade butterdej
- 1/2 glas grøn pesto
- 125 gram ricotta
- 175 gram mix cherrytomater halverede
- 2 kugler mozzarella
- 1 æg sammenpisket til pensling
- 1/2 tsk flagesalt
Topping
- 50 gram pinjekerner
- Frisk basilikum og/eller persille
- Balsamico glace*
- 1/2 citron revet skal herfra
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft
- Begynd med at dræne mozzarellaen ved at skære kuglen i skiver og lade dem dryppe af på et stykke køkkenrulle eller et klæde
- Bland ricotta og pesto
- Rul butterdejen ud på en bageplade med bagepapir
- Smør ricottapestoen ud på butterdejspladen, men undlad en kant på ca. 1 cm
- Fold kanten ind over pestoen, og giv den et let tryk hele vejen rundt
- Fordel skiver af mozzarella, placer halverede tomater med skæresiden opad og drys med flagesalt
- Pensl kanten med æg og bag i ovnen i 20-23 minutter
- Rist pinjekernerne på en tør pande ved middel varme, til de har taget lidt farve
- Server tærten med balsamico glace, revet citronskal, pinjekerner og krydderurter
Alberte’s tips, tricks og gode råd
- Balsamico glace: Kan købes i de fleste større supermarkeder.
Lav din egen balsamico glace: Hæld 100 ml balsamicoeddike i en kasserolle og opvarm til kogepunktet, rør rundt undervejs. Skru lidt ned for varmen og lad koge ind til den opnår en tyk konsistens. Tilføj lidt flagesalt, smag til og lad køle. Kan bruges med det samme eller opbevares på køl i tætlukket glas. - Fremgangsmetode: Du kan finde video af fremgangsmetoden på instagram ved at trykke HER.