-
Tilb. tid 20 minutter min
Holdbarhed 3 days d
Tid i alt 20 minutter min
Antal 4 personer
Undgå sort skærm
Ingredienser
- 400 gram champignon
- 1 spsk smør til stegning
- 1 1/2 tsk flagesalt
- 1 1/2 dl fløde 36%
- 1 1/2 spsk frisk persille finthakket
- 1/2 tsk løgpulver kan udelades
- 1 tsk revet citronskal
Fremgangsmåde
- Rens og skær champignon i små stykker
- Riv citronskal og hak frisk persille
- Opvarm en pande ved middelhøj varme og smelt en klat smør heri
- Kom champignon på panden med flagesalt, og steg under jævnlig omrøring til de har taget lidt farve*
- Skru ned til lav varme og tilføj fløde, finthakket persille, løgpulver og citronskal
- Rør rundt og lad blive cremet, smag til med salt, citron og persille
- Serveres i butterdejsskaller eller med ristet rugbrød/ciabatta
Alberte’s tips, tricks og gode råd
- Væske: Champignon væsker ofte, men væsken vil fordampe når du lader det stege ved høj varme. Lad det derfor fordampe og steg herefter champignonstykkerne gyldne.
- Fløde: Tilføj lidt mere fløde hvis champignonerne absorbere meget af fløden.