-
Tilb. tid 5 minutter min
Holdbarhed 3 days d
Tid i alt 20 minutter min
Antal 8 portioner
Undgå sort skærm
Ingredienser
- 1 rulle butterdej
- 100 gram revet cheddar
- 100 gram italiensk kogt skinke eks. prosciutto cotto
- 1 æg til pensling
- 1 tsk oregano
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 190 grader
- Rul butterdejen ud og lad den ligge på papiret
- Lav et snit på langs og fordel cheddar på den ene halvdel
- Kom skiver af skinke ovenpå og fold den anden halvdel ovenpå
- Klem lidt ned i siderne og vip butterdejslommen over på et stykke bagepapir
- Skær butterdejslommen ud i 8 stænger* og fordel dem forsigtigt på bagepladen, så at der er plads mellem hver
- Lav tre små tværsnit ovenpå hver stang og pensl dem med æg
- Drys lidt oregano, salt og peber på hver
- Bag stængerne i ca. 14-15 minutter, til de er helt gyldne og ophævede
- Lad dem køle og opbevar i en pose på køl
Alberte’s tips, tricks og gode råd
- Skær butterdejen: Lav en lille markering med en kniv i midten af den foldede butterdej, så du ved, hvor midten er. Lav derefter et lille snit på midten af hver halvdel, så du får fire lige store dele. Marker midten af hver del igen, og skær dem over, så du ender med otte stænger i samme størrelse.
- Fremgangsmetode: Du kan se en video af fremgangsmetoden på Instagram ved at trykke HER.