Cheddar bites med butterdej, ost og skinke

Disse lækre cheddar bites er den perfekte snack til hyggen, tapas og madpakken. Butterdejen skæres i stænger og er fyldt med cheddarost og skinke, der giver en skøn kombination af smage. De toppes med et drys oregano og bages i ovnen, indtil de er gyldenbrune og sprøde.
-

Tilb. tid 5 minutter
Holdbarhed 3 days
Tid i alt 20 minutter
Antal 8 portioner

Ingredienser

  • 1 rulle butterdej
  • 100 gram revet cheddar
  • 100 gram italiensk kogt skinke eks. prosciutto cotto
  • 1 æg til pensling
  • 1 tsk oregano
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 190 grader
  • Rul butterdejen ud og lad den ligge på papiret
  • Lav et snit på langs og fordel cheddar på den ene halvdel
  • Kom skiver af skinke ovenpå og fold den anden halvdel ovenpå
  • Klem lidt ned i siderne og vip butterdejslommen over på et stykke bagepapir
  • Skær butterdejslommen ud i 8 stænger* og fordel dem forsigtigt på bagepladen, så at der er plads mellem hver
  • Lav tre små tværsnit ovenpå hver stang og pensl dem med æg
  • Drys lidt oregano, salt og peber på hver
  • Bag stængerne i ca. 14-15 minutter, til de er helt gyldne og ophævede
  • Lad dem køle og opbevar i en pose på køl

Alberte’s tips, tricks og gode råd

  • Skær butterdejen: Lav en lille markering med en kniv i midten af den foldede butterdej, så du ved, hvor midten er. Lav derefter et lille snit på midten af hver halvdel, så du får fire lige store dele. Marker midten af hver del igen, og skær dem over, så du ender med otte stænger i samme størrelse.
  • Fremgangsmetode: Du kan se en video af fremgangsmetoden på Instagram ved at trykke HER

Fortsæt dit madeventyr

Empanadas med kylling og krydderier

Sprøde Chicken Bites

Brød med trøffelmayo og sort caviar

Pisket ricotta med stegte oliven og nødder

Butterdejstærte med karamelliserede løg

Tahinbrud med nødder, kerner og mørk chokolade

Søg efter opskrift eller artikel