-
Tilb. tid 10 minutter min
Holdbarhed 4 dage d
Tid i alt 50 minutter min
Antal 4 personer
Undgå sort skærm
Ingredienser
- 25 friske dadler med sten af typen Mazafati
- 2 1/2 dl mælk ko- eller plantemælk
- 135 gram havregryn
- 1 tsk bagepulver
- 1/2 tsk flagesalt
- 1/4 tsk kardemomme
- 1 1/2 tsk vaniljesukker
- 50 gram mørk chokolade hakket
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 180 grader
- Udsten dadlerne og kom dem i en skål
- Varm mælken til den begynder at dampe
- Hæld den varme mælk over dadlerne og lad stå i 15 minutter
- Blend havregryn til mel i en foodprocessor. Kom i en stor skål og stil til side
- Blend dadler og mælk i en foodprocessor
- Tilføj dadelmassen og de resterende ingredienser til de blendede havregryn. Bland grundigt
- Kom bagepapir i en brødform og fordel blandingen heri
- Top med hakket chokolade og pres det let ned i dejen (kan udelades)
- Bag i 22-25 minutter eller indtil at der ikke hænger dej ved, når man stikker i den
- Lad køle helt af på en rist, inden den spises
- Opbevares på køl
Alberte’s tips, tricks og gode råd
- Nødder: Der kan tilføjes hakkede mandler, paranødder eller afskallede hasselnødder til dejen.