-
Tilb. tid 15 minutter min
Holdbarhed 7 days d
Tid i alt 15 minutter min
Antal 10 personer
Undgå sort skærm
Ingredienser
- 150 gram dadler af typen Mazafati vægt uden sten
- 1 dl kokosfedt fra en dåse kokosmælk det tykke øverste lag kokos i en dåse
- 1 1/4 dl koldt vand
- 1 spsk rå kakao
- 1 tsk kokosolie
- 1 tsk vaniljesukker
- 1/2 tsk flagesalt
Fremgangsmåde
- Kom alle ingredienser i en foodprocessor, men gem lidt af vandet
- Blend alle ingredienser i 3-4 minutter, til massen er ensartet. Skrab siderne ned et par gange undervejs
- Spæd til med lidt vand hvis massen er for tyk og smag til med salt, kakao og vanilje
- Kom på et skoldet tætlukket glas og opbevar på køl
Alberte’s tips, tricks og gode råd
- Hvad bruger man dadelkaramel til? Dadelkaramel smager dejligt som topping på grød, is, nybagte boller, knækbrød eller ovenpå kage. Det er et sundere alternativ til mange andre chokolade- og karameltoppings, og så er konsistensen vildt lækker!
- Krydderier: Der kan tilføjes 1/2 tsk kanel eller 1/4 tsk kardemomme til dadelkaramellen.