Dadelkaramel med vanilje og kakao

Dadelkaramel smager fortrinligt og her kan alle være med i køkkenet. Dadelkaramel er en sundere og naturlig erstatning for traditionel karamel, lavet primært af dadler. Den er blød og cremet, og har en karamellignende smag og konsistens — helt uden tilsat sukker. Bruges som topping til yoghurt, havregrød eller is. Eller som den lækreste dip til frugt samt ovenpå pandekager og vafler.
-

Tilb. tid 15 minutter
Holdbarhed 7 days
Tid i alt 15 minutter
Antal 10 personer

Ingredienser

  • 150 gram dadler af typen Mazafati vægt uden sten
  • 1 dl kokosfedt fra en dåse kokosmælk det tykke øverste lag kokos i en dåse
  • 1 1/4 dl koldt vand
  • 1 spsk rå kakao
  • 1 tsk kokosolie
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1/2 tsk flagesalt

Fremgangsmåde

  • Kom alle ingredienser i en foodprocessor, men gem lidt af vandet
  • Blend alle ingredienser i 3-4 minutter, til massen er ensartet. Skrab siderne ned et par gange undervejs
  • Spæd til med lidt vand hvis massen er for tyk og smag til med salt, kakao og vanilje
  • Kom på et skoldet tætlukket glas og opbevar på køl

Alberte’s tips, tricks og gode råd

  • Hvad bruger man dadelkaramel til? Dadelkaramel smager dejligt som topping på grød, is, nybagte boller, knækbrød eller ovenpå kage. Det er et sundere alternativ til mange andre chokolade- og karameltoppings, og så er konsistensen vildt lækker! 
  • Krydderier: Der kan tilføjes 1/2 tsk kanel eller 1/4 tsk kardemomme til dadelkaramellen. 

Fortsæt dit madeventyr

Persillesovs med bouillon og citron

Krydderurte-dressing med hvidløg og citron

Sprøde Chicken Bites

Ramsløgspesto

Pisket ramsløgssmør med hvidløg og citron

Dip med butterbeans og græsk yoghurt

Søg efter opskrift eller artikel