Dadler med pekan, peanutbutter og pistacie

Dadler danner den skønneste base for snacks, og dette er ingen undtagelse. Dadlerne udstenes og mases let, hvorefter der placeres lag af nødder, chokolade og peanutbutter ovenpå. Efter en tur i fryseren er de klar til at blive opbevaret i køleskabet, og så har du en smagfuld og sprød snack lige ved hånden.
-

Tilb. tid 20 minutter
Holdbarhed 14 days
Tid i alt 40 minutter
Antal 8 personer

Ingredienser

  • 16 dadler af typen Mazafati
  • 16 hele pekannødder
  • 80 gram mørk chokolade
  • 2 spsk peanutbutter smooth
  • 2 dl pistacienødder mål er med skaller
  • Lidt flagesalt

Fremgangsmåde

  • Udsten dadlerne ved forsigtigt at lave et snit og trække dadelstenen med ud. Dadlerne skal være så intakte som muligt efter
  • Læg dadlerne på en bagepapirbeklædt plade, og brug bagsiden af et glas (evt. smurt med lidt kokosolie/olie*) til at presse ned på den skårne side, så dadlerne bliver flade.
  • Kom en teske peanutbutter på hver dadel og pres en pekannød oveni
  • Smelt chokoladen over vandbad og kom en teske chokolade i midten af hver dadel
  • Afskal pistacienødderne og drys dem ovenpå den smeltede chokolade sammen med en smule flagesalt
  • Kom på frost i 20 minutter (eller på køl i 40 minutter) og så er de klar

Alberte’s tips, tricks og gode råd

  • Nødder: Pistacie kan udskiftes med salte mandler. Undgå da at drysse med flagesalt. 
  • Kokosolie: Du kan smøre bunden af glasset med lidt kokosolie/olie, for at dadlerne lettere slipper, efter at de er mast. 
  • Fremgangsmetode: Du kan finde video af fremgangsmetoden på instagram ved at trykke HER

Fortsæt dit madeventyr

Flødebollefad med vaniljeskum

Bananpandekager med havregryn

Butterdejstærte med flødecreme og æbler

Sommerkage med flødeostecreme og bær

Sprøde Chicken Bites

Bagte blommer med pisket flødeost

Søg efter opskrift eller artikel