Dressing med koriander, lime, hvidløg og honning

Korianderdressing er en skøn dressing fyldt med smag fra friske krydderurter, limesaft og hvidløg. Den smager især dejligt til blandt andet tacos, grøntssagsstænger, salat og sandwiches. Dressingen kan med fordel laves forud, for at den kan stå og trække smag fra de forskellige smagsgivere.
-

Tilb. tid 10 minutter
Holdbarhed 4 days
Tid i alt 10 minutter
Antal 8 personer

Ingredienser

  • 1 lime saft herfra
  • 1 dl friske korianderblade uden stilk
  • 1/4 dl olivenolie
  • 1 tsk flagesalt
  • 2 tsk honning
  • 1/2 fed hvidløg
  • 2 spsk god mayonnaise
  • 2 dl creme fraiche 18%

Fremgangsmåde

  • Blend limesaft, korianderblade, olivenolie, flagesalt, honning og hvidløg i en minihakker, til det er en ensartet masse
  • Tilføj creme fraiche og blend i yderligere 1 minut
  • Kom creme fraiche i en skål og hæld korianderblandingen ned i
  • Bland dressingen ensartet og smag til med salt, limesaft og mayonnaise

Alberte’s tips, tricks og gode råd

  • Salt: Hvis dressingen er blevet for salt, kan der tilføjes en smule sukker, ekstra lime eller creme fraiche. 
  • Citrus: Lime kan udskiftes med 1/2 citron, men det klæder dressingen mest med limesaft, da det står i skøn kontrast til den friske koriander. 

Fortsæt dit madeventyr

Persillesovs med bouillon og citron

Krydderurte-dressing med hvidløg og citron

Ramsløgspesto

Pisket ramsløgssmør med hvidløg og citron

Dip med butterbeans og græsk yoghurt

Ærtedip med yoghurt og krydderurter

Søg efter opskrift eller artikel