-
Tilb. tid 20 minutter min
Holdbarhed 3 days d
Tid i alt 1 time t 20 minutter min
Antal 6 personer
Undgå sort skærm
Ingredienser
Dej
- 380 gram hvedemel
- 1 tsk fint salt
- 105 gram smør
- 1 æg
- 1 dl koldt vand
Fyld
- 2 spsk olie
- 1 rødløg
- 3 fed hvidløg
- 500 gram hakket kyllingekød
- 1 dl hønsebouillon en terning bouillon opløst heri
- 250 gram cherrytomater
- 2 tsk løgpulver
- 2 tsk paprika
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk fint salt
- 1 tsk sukker
- 25 gram parmesan revet
Derudover
- 1 æg sammenpisket til pensling
Fremgangsmåde
Dej
- Bland hvedemel og fint salt
- Skær smørret i mindre stykker og bland sammen med melblandingen, til det er smuldret ind i meldret
- Tilføj æg og vand, og ælt dejen med hænderne til den er ensartet og smidig
- Kom dejen i en pose eller pak den ind i film, og kom den på køl i min. 1 time (op til 36 timer)
Fyld
- Hak løg og hvidløg, og del cherrytomater i fire stykker. Klargør bouillon og riv parmesan
- Varm en pande op ved middel varme og kom olie herpå
- Steg løg og hvidløg i et par minutter, til løgene er gennemsigtige
- Skub løgene til side og tilføj det hakkede kyllingekød (tilføj evt. lidt ekstra olie). Hak i kødet købende for at deler sig i mindre stykker
- Når kødet er gennemstegt tilføjes bouillon, tomater og krydderier. Lad simre i 15 minutter, til det er blevet tykt i konsistens, forsat med lidt væske
- Tag af varmen og bland parmesan heri
- Kom i en skål og sæt på køl (fyldet skal være helt afkølet når det kommes i empanadas)
Sammensætning af empanadas
- Opvarm ovnen til 175 grader
- Rul dejen ud til den er forholdsvis tynd, og stik runde cirkler (jeg plejer at lave dem 11 cm i radius)
- Læg en lille skefuld fyld på midten af en rund dejcirkel. Sørg for ikke at overfylde, så den kan lukkes ordentligt
- Fold dejen over fyldet, så den danner en halvmåne. Sørg for, at kanterne mødes
- Brug dine fingre til at trykke kanterne sammen, så fyldet bliver inde. Start med et let tryk hele vejen rundt. Lav små foldede “bølger” ved at klemme og dreje kanten lidt, som når man laver en flettet kant* (eller tryk forsigtigt med tænderne af en gaffel langs kanten for at forsegle den og lave et mønster)
- Pensl empanadas med sammenpisket æg og bag i ovnen i 25-30 minutter, til de er ophævede og gyldenbrune (bag dem i mindre tid, hvis de ikke er så store)
- Lad dem køle lidt og server med en god dressing til*
Alberte’s tips, tricks og gode råd
- *Dressing: Forslag til gode dressinger: