Empanadas med kylling og krydderier

Empanadas er en klassiker fra det latinamerikanske køkken, der kombinerer sprød dej med et lækkert og krydret fyld. Denne opskrift på empanadas er med hakket kylling, tomater, krydderier og en smule hønsebouillon, der skaber en skøn balance mellem varme krydderier og saftigt fyld. De små, indbagte tærter er oplagte til frokostbordet, aftenmåltidet, madpakken eller som en snack til gæster.
-

Tilb. tid 20 minutter
Holdbarhed 3 days
Tid i alt 1 time 20 minutter
Antal 6 personer

Ingredienser

Dej

  • 380 gram hvedemel
  • 1 tsk fint salt
  • 105 gram smør
  • 1 æg
  • 1 dl koldt vand

Fyld

  • 2 spsk olie
  • 1 rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 500 gram hakket kyllingekød
  • 1 dl hønsebouillon en terning bouillon opløst heri
  • 250 gram cherrytomater
  • 2 tsk løgpulver
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk fint salt
  • 1 tsk sukker
  • 25 gram parmesan revet

Derudover

  • 1 æg sammenpisket til pensling

Fremgangsmåde

Dej

  • Bland hvedemel og fint salt
  • Skær smørret i mindre stykker og bland sammen med melblandingen, til det er smuldret ind i meldret
  • Tilføj æg og vand, og ælt dejen med hænderne til den er ensartet og smidig
  • Kom dejen i en pose eller pak den ind i film, og kom den på køl i min. 1 time (op til 36 timer)

Fyld

  • Hak løg og hvidløg, og del cherrytomater i fire stykker. Klargør bouillon og riv parmesan
  • Varm en pande op ved middel varme og kom olie herpå
  • Steg løg og hvidløg i et par minutter, til løgene er gennemsigtige
  • Skub løgene til side og tilføj det hakkede kyllingekød (tilføj evt. lidt ekstra olie). Hak i kødet købende for at deler sig i mindre stykker
  • Når kødet er gennemstegt tilføjes bouillon, tomater og krydderier. Lad simre i 15 minutter, til det er blevet tykt i konsistens, forsat med lidt væske
  • Tag af varmen og bland parmesan heri
  • Kom i en skål og sæt på køl (fyldet skal være helt afkølet når det kommes i empanadas)

Sammensætning af empanadas

  • Opvarm ovnen til 175 grader
  • Rul dejen ud til den er forholdsvis tynd, og stik runde cirkler (jeg plejer at lave dem 11 cm i radius)
  • Læg en lille skefuld fyld på midten af en rund dejcirkel. Sørg for ikke at overfylde, så den kan lukkes ordentligt
  • Fold dejen over fyldet, så den danner en halvmåne. Sørg for, at kanterne mødes
  • Brug dine fingre til at trykke kanterne sammen, så fyldet bliver inde. Start med et let tryk hele vejen rundt. Lav små foldede “bølger” ved at klemme og dreje kanten lidt, som når man laver en flettet kant* (eller tryk forsigtigt med tænderne af en gaffel langs kanten for at forsegle den og lave et mønster)
  • Pensl empanadas med sammenpisket æg og bag i ovnen i 25-30 minutter, til de er ophævede og gyldenbrune (bag dem i mindre tid, hvis de ikke er så store)
  • Lad dem køle lidt og server med en god dressing til*

Fortsæt dit madeventyr

Naan brød med tandoori kylling

Salat med kartofler, ærter, bacon og parmesan

Vildtgryde med kronvildt

Jomfruhummerhaler med urter og hvidløg

Sprøde Chicken Bites

Brød med trøffelmayo og sort caviar

Søg efter opskrift eller artikel