English Breakfast Muffins med spejlæg og cheddar

English Breakfast Muffins smager fantastisk og da jeg bestyrede en campingplads i England, spiste jeg utroligt mange af dem. Det er en lidt syndig morgenmad, der er et skønt mix af flere morgenmadsfavoritter. Den svampede hvedebolle bliver ristet og smurt med smør, hvorefter der placeres et spejlæg med smeltet cheddar ovenpå. Hele herligheden toppes med sprød bacon, der smager dejligt sammen med den blødende æggeblomme.
-

Tilb. tid 25 minutter
Holdbarhed 3 days
Tid i alt 25 minutter
Antal 5 personer

Ingredienser

  • 5 english muffins hvedeboller
  • 5 skiver bacon
  • 5 æg
  • 5 skiver god cheddar
  • Smør til at smøre brød
  • Flagesalt og sort peber til æg

Fremgangsmåde

  • Kom bacon på en stor kold pande og tænd for middel varme
  • Vend bacon et par gange og lad det blive stegt helt gyldenbrunt
  • Tag bacon af panden og lad det dryppe af på lidt køkkenrulle
  • Skru lidt ned for panden. Steg spejlæggene i den samme pande, og krydr dem med flagesalt og friskkværnet sort peber
  • Når ægget har sat sig lidt, kommes der en skive cheddar på hvert æg og der sættes låg på panden
  • Lad stege til ægget har sat sig og cheddaren er smeltet, æggeblommen skal forsat være flydende
  • Rist english muffins på en brødrister i et par minutter på hver side, og smør både top og bund med smør, så at det smelter ned i brødet
  • Rist english muffins på en brødrister i et par minutter på hver side, og smør både top og bund med smør, så det smelter ned i brødet
  • Kom bundene på tallerkener eller fad, og placer et spejlæg på hver
  • Læg bacon oven på spejlæggene, og afslut med at placere brødets top over

Alberte’s tips, tricks og gode råd

  • English muffins: Kan købes i supermarkeder såsom Netto og Bilka. Der er 5-6 boller i en pose og de kan findes på brødhylderne.
  • Ost: Der kan også bruges en almindelig mellemlagret ost. Dog kan jeg godt lide den markante og cremede smag fra cheddar. 

Fortsæt dit madeventyr

Bananpandekager med havregryn

Chiagrød med mango

Bagt grød med blåbær og mandler

Proteinrig chiagrød med chokolade

Kakaobowl med banan, dadler og peanutbutter

Æggefrittata med ost, bønner og ærter

Søg efter opskrift eller artikel