Fastelavnsboller med kaffe, hindbær, karamel og pistacie

Nemme og smagfulde fastelavnsboller med skønne og dybe smage. Den luftige kaffecreme smager fortrinligt sammen med friskheden fra hindbær og sprødheden fra pistacie — med et twist af lækker karamel. De er lavet med butterdej, der sikrer, at du ikke skal stå alt for lang tid i køkkenet. Dertil smager de sprøde butterdejslag dejligt i det søde køkken, og ser indbydende ud når det serveres.
-

Tilb. tid 25 minutter
1 day
Tid i alt 1 time
Antal 6 personer

Ingredienser

Hindbærkompot

  • 85 gram frosne hindbær
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk vand
  • 1 tsk vaniljesukker

Kaffecreme

  • 100 gram blødt smør
  • 160 gram flormelis
  • 200 gram flødeost naturel eksempelvis Philadelphia
  • 1 tsk vaniljeekstrakt
  • 1 1/2 tsk instant kaffe opløst i 2 tsk vand
  • 2 dl fløde

Derudover

  • 1 1/2 rulle butterdej
  • 1 æg sammenpisket til pensling
  • 6 tsk karamel eksempelvis Dulce de Leche
  • 60 gram pistacienødder vægt med skaller

Fremgangsmåde

Butterdej

  • Tænd ovnen på 175 grader
  • Udstik 12 runde stykker der ca. måler 9 cm, med en udstikker eller et glas
  • Placer to stykker butterdej ovenpå hinanden, så at du får 6 fastelavnsboller i alt
  • Pensl butterdejsskiverne med sammenpisket æg
  • Bag i ovnen i ca. 15-16 minutter, til gyldne og sprøde
  • Lad køle på en rist

Hindbærkompot

  • Kom alle ingredienser i en kasserolle og varm op ved middel varme
  • Lad simre til hindbærrene er udkogte og vandet er fordampet (kompotten bliver mere fast når afkølet)
  • Kom i en skål og stil på køl

Kaffecreme

  • Kom den bløde smør i en stor skål og pisk det luftigt med en elpisker i 2 minutter
  • Tilføj flormelis og pisk i yderligere 2-3 minutter, til det har samlet sig
  • Tilføj flødeost, vaniljeekstrakt og det opløste kaffe, og pisk i nogle minutter
  • Kom fløden ved og pisk kortvarigt, til det netop er blevet til en luftig skum (det sker meget hurtigt)
  • Smag cremen til og kom i en sprøjtepose med stjernetyl

Sammensætning

  • Afskal pistacienødderne og hak dem groft
  • Skær de afkølede butterdejsskiver over og sprøjt en tyk cirkel kaffecreme på bunden
  • Kom en god teske karamel i midten og fordel en teske hindbærkompot ovenpå
  • Afslut med hakket pistacienødder og kom butterdejstoppen på
  • Kom lidt karamel på midten og sprøjt en top af kaffecreme ovenpå
  • Drys med lidt hakkede pistacienødder og kom på køl indtil servering

Alberte’s tips, tricks og gode råd

  • Holdbarhed: Butterdej vil altid smage bedst på dagen. De andre elementer kan forberedes dagen før, så at de er klar til at blive samlet.
  • Fremgangsmetode: Du kan se en video af fremgangsmetoden på instagram ved at trykke HER

Fortsæt dit madeventyr

Flødebollefad med vaniljeskum

Bananpandekager med havregryn

Butterdejstærte med flødecreme og æbler

Sommerkage med flødeostecreme og bær

Snoet ramsløgsbrød med cheddar

Bagte blommer med pisket flødeost

Søg efter opskrift eller artikel