-
Tilb. tid 15 minutter min
Holdbarhed 2 days d
Tid i alt 30 minutter min
Antal 4 personer
Undgå sort skærm
Ingredienser
Feta i filodej
- 1 blok græsk fast feta 200 gram
- 4 plader filodej
- 2 spsk god olivenolie eller rapsolie
- 2 spsk smør
- 1/2 citron skal herfra
- 1 spsk finthakket rosmarin
- Sesamfrø
Hot honey
- 1 1/2 spsk honning
- 1/2 tsk chiliflager lidt mindre hvis meget stærke
- 1/2 lime skal herfra
- Lidt flagesalt
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft
- Varm smør og olie i en lille kasserolle, til smøret er smeltet
- Smør en plade filodej med smørblandingen og placer herefter endnu en plade ovenpå, der også smøres
- Skær ned gennem fetaosten, så der er to store flade skiver
- Placer en skive feta et par centimeter fra kanten i den ene ende
- Riv lidt citron henover og drys med hakket rosmarin
- Fold først den korte ende filodej indover fetaen, og derefter siderne. Fold den ned ad resten af filodejen, således at den danner en kvadrat
- Gentag med den anden halvdel feta
- Pensl kvadraterne med smørblandingen og drys med sesam
- Bag i 20-25 minutter, de er færdige når gyldenbrune
- Imens laves hot honey. Varm honning med chiliflager, limeskal og flagesalt ved middel varme i ca. 10 minutter
- Server den grillede feta med et generøs skvæt hot honey
Alberte’s tips, tricks og gode råd
- Serveringsforslag: Feta i filodej er en oplagte appetizer eller et skønt supplement til tapas.
- Fremgangsmetode: Du kan finde video af fremgangsmetoden på instagram ved at trykke HER.