Feta i filodej med hot honey

Feta i filodej er en af vores store favoritter, når vi besøger Grækenland. Her får du min version af den lækre, varme feta, indpakket i sprøde lag filodej. Filodej er generelt nemt at arbejde med, og det eneste der skal til, for at få den perfekt sprød, er lidt olie og smør.
-

Tilb. tid 15 minutter
Holdbarhed 2 days
Tid i alt 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Feta i filodej

  • 1 blok græsk fast feta 200 gram
  • 4 plader filodej
  • 2 spsk god olivenolie eller rapsolie
  • 2 spsk smør
  • 1/2 citron skal herfra
  • 1 spsk finthakket rosmarin
  • Sesamfrø

Hot honey

  • 1 1/2 spsk honning
  • 1/2 tsk chiliflager lidt mindre hvis meget stærke
  • 1/2 lime skal herfra
  • Lidt flagesalt

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • Varm smør og olie i en lille kasserolle, til smøret er smeltet
  • Smør en plade filodej med smørblandingen og placer herefter endnu en plade ovenpå, der også smøres
  • Skær ned gennem fetaosten, så der er to store flade skiver
  • Placer en skive feta et par centimeter fra kanten i den ene ende
  • Riv lidt citron henover og drys med hakket rosmarin
  • Fold først den korte ende filodej indover fetaen, og derefter siderne. Fold den ned ad resten af filodejen, således at den danner en kvadrat
  • Gentag med den anden halvdel feta
  •  Pensl kvadraterne med smørblandingen og drys med sesam
  • Bag i 20-25 minutter, de er færdige når gyldenbrune
  • Imens laves hot honey. Varm honning med chiliflager, limeskal og flagesalt ved middel varme i ca. 10 minutter
  • Server den grillede feta med et generøs skvæt hot honey

Alberte’s tips, tricks og gode råd

  • Serveringsforslag: Feta i filodej er en oplagte appetizer eller et skønt supplement til tapas. 
  • Fremgangsmetode: Du kan finde video af fremgangsmetoden på instagram ved at trykke HER

Fortsæt dit madeventyr

Grillet aubergine med burrata og pesto

Prosciutto med nektariner, mozzarella og mandler

Empanadas med kylling og krydderier

Jomfruhummerhaler med urter og hvidløg

Sprøde Chicken Bites

Brød med trøffelmayo og sort caviar

Søg efter opskrift eller artikel