-
Tilb. tid 25 minutter min
Holdbarhed 3 days d
Tid i alt 45 minutter min
Antal 4 personer
Undgå sort skærm
Ingredienser
Tærte
- 10 plader filodej*
- 1 stor sød kartoffel skrællet
- 1 stort rødløg
- 4 spsk olivenolie
Æggemasse
- 5 æg
- 1 1/2 dl mælk let- eller sødmælk
- 2 spsk creme fraiche 18%
- 1 1/2 spsk frisk timian
- 1 tsk løgpulver
- 1 tsk hvidløgspulver
- 2 1/2 tsk flagesalt
- 5 kværn peber
- 1/2 citron revet skal herfra
Olieblanding
- 3-4 spsk olivenolie
- 1 spsk hakket frisk persille grofthakket
- 1/2 hvidløg revet/presset
Fremgangsmåde
Tærte
- Tænd ovnen på 180 grader
- Skræl sød kartoffel. Skær i tynde skiver sammen med rødløg, gerne på et mandolinjern
- Kom et stykke bagepapir på bunden af en springform (Ø28). Smør både siderne og den beklædte bund med olie
- Fold hver plade filodej ved at bukke dem skiftevis i hver sin retning, så at den laver folder på ca. 5-6 cm
- Rul den første foldede filodejsplade til en rund rulle, og placér den i midten af springform
- Placér resten af de foldede filodejsplader rundt om midten fra forskellige vinkler. Filodejen skal ikke ligge tæt, da der skal fyld i folderne
- Fordel sød kartoffel og rødløg i folderne, pensl godt med olie på toppen og drys med flagesalt
- Bag ved 180° i 20 minutter
Æggemasse
- Bland ingredienserne til æggeblandingen
- Hæld jævnt ud over den varme filotærte og bag i yderligere 25 minutter
Olieblanding
- Til slut laves olieblandingen, der pensles ud over den varme tærte
- Server varm eller kold med en klat creme fraiche og en god salat
Alberte’s tips, tricks og gode råd
- Filodej: Kan købes i de fleste større supermarkeder såsom Kvickly, Bilka og Føtex.
- Grøntsager: Der kan også gøres brug af tyndskårede squash, aubergine, kartoffel eller gulerod.
- Serveringsforslag: Tærten fungerer fantastisk til frokost eller aftensmad med en god salat. Jeg kan anbefale følgende salater til tærten: