-
Tilb. tid 5 minutter min
Holdbarhed 3 days d
Tid i alt 25 minutter min
Antal 4 personer
Undgå sort skærm
Ingredienser
Artiskokcreme
- 1 dåse artiskokhjerter i vand drænet
- 1/2 dl rapsolie
- 1/2 citron saft herfra
- 1/2 fed hvidløg
- 1 tsk flagesalt
Derudover
- 2 runde græske fladbrød eller andet luftigt brød
- 10 oliven halverede, eks. mix af kalamata og grønne oliven
- 10 cherrytomater halverede
- 2 håndfulde revet mozzarella
- 1/2 rødløg skåret i skiver
- 1 burrata
- Lidt olivenolie
- Lidt flagesalt
- Frisk persille og/eller basilikum
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft
Artiskokcreme
- Kom alle ingredienser i en minihakker
- Smag til med salt og citron, og tilsæt lidt mere olie hvis cremen er for fast
Sammensætning af retten
- Smør en stor spiseskefuld artiskokcreme på hvert fladbrød
- Spred en håndfuld mozzarella på hver
- Placer de halverede cherrytomater med skæresiden opad, top med oliven og drys lidt flagesalt henover
- Bag i ovnen i 18-20 minutter, eller til osten har taget lidt farve i kanten
- Fordel stykker af frisk burrata, top med lidt olivenolie og drys med persille/basilikum
Alberte’s tips, tricks og gode råd
- Simpel version: Brødene smager også dejligt i en simpel version hvor det blot er med artiskokcreme og revet mozzarella.
- Fremgangsmetode: Du kan finde video af fremgangsmetoden på instagram ved at trykke HER.