Fladbrød med oliven og artiskokcreme

Fladbrød med artiskokcreme, oliven og tomater er en nem og lækker lille ret, der passer til både hverdag og hyggelige stunder. Kombinationen af den cremede artiskok, de friske tomater og de salte oliven gør den perfekt som en let snack, en forret eller som en del af et tapasbord. Det er enkelt at lave og altid et hit ved bordet.
-

Tilb. tid 5 minutter
Holdbarhed 3 days
Tid i alt 25 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Artiskokcreme

  • 1 dåse artiskokhjerter i vand drænet
  • 1/2 dl rapsolie
  • 1/2 citron saft herfra
  • 1/2 fed hvidløg
  • 1 tsk flagesalt

Derudover

  • 2 runde græske fladbrød eller andet luftigt brød
  • 10 oliven halverede, eks. mix af kalamata og grønne oliven
  • 10 cherrytomater halverede
  • 2 håndfulde revet mozzarella
  • 1/2 rødløg skåret i skiver
  • 1 burrata
  • Lidt olivenolie
  • Lidt flagesalt
  • Frisk persille og/eller basilikum

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft

Artiskokcreme

  • Kom alle ingredienser i en minihakker
  • Smag til med salt og citron, og tilsæt lidt mere olie hvis cremen er for fast

Sammensætning af retten

  • Smør en stor spiseskefuld artiskokcreme på hvert fladbrød
  • Spred en håndfuld mozzarella på hver
  • Placer de halverede cherrytomater med skæresiden opad, top med oliven og drys lidt flagesalt henover
  • Bag i ovnen i 18-20 minutter, eller til osten har taget lidt farve i kanten
  • Fordel stykker af frisk burrata, top med lidt olivenolie og drys med persille/basilikum

Alberte’s tips, tricks og gode råd

  • Simpel version: Brødene smager også dejligt i en simpel version hvor det blot er med artiskokcreme og revet mozzarella. 
  • Fremgangsmetode: Du kan finde video af fremgangsmetoden på instagram ved at trykke HER

Fortsæt dit madeventyr

Grillet aubergine med burrata og pesto

Prosciutto med nektariner, mozzarella og mandler

Lun kartoffelsalat med estragon og citron

Kartofler i ovn med rosmarin og flagesalt

Empanadas med kylling og krydderier

Jomfruhummerhaler med urter og hvidløg

Søg efter opskrift eller artikel