-
Tilb. tid 20 minutter min
Holdbarhed 3 dage d
Tid i alt 20 minutter min
Antal 5 personer
Undgå sort skærm
Ingredienser
- 2 store aubergine
- 6 spsk rapsolie
- 1 spsk flagesalt
- 1 stor burrata
- 100 gram grøn pesto
- 20 gram pinjekerner
- Frisk basilikum
- Friskkværnet sort peber
- Balsamico glaze
Fremgangsmåde
- Tænd grillen, eller varm en stor pande op, hvis den ikke allerede er varm
- På en separat pande ristes pinjekernerne ved lav varme, indtil de begynder at tage farve. Vend dem et par gange undervejs
- Skær aubergine i store skiver på tværs, cirka en halv centimeter i tykkelsen
- Pensl godt med olie på begge sider af aubergineskiverne og steg dem mørkt gyldne på begge sider
- Drys godt med flagesalt på de stegte skiver og anret dem på et fad
- Del burrata i mindre stykker og fordel ovenpå aubergineskiverne
- Fordel små klatter af grøn pesto og pynt med små, spæde basilikumblade
- Top med cirkler af balsamico glas og drys med de ristede pinjekerner
Alberte’s tips, tricks og gode råd
- Pinjekerner: Kan erstattes af ristede græskarkerner eller hakkede salte mandler.
- Burrata: Kan erstattes af mozzarella, delt i mindre stykker.