-
Tilb. tid 25 minutter min
Holdbarhed 2 days d
Tid i alt 30 minutter min
Antal 6 personer
Undgå sort skærm
Ingredienser
- 500 gram jomfruhummerhaler
- 50 gram blødt smør
- 10 gram frisk ramsløg finthakket (kan erstattes af en håndfuld persille)
- 2 fed hvidløg revet/presset
- 1 tsk revet citronskal
- 1/2 tsk flagesalt
- 3 kværn sort peber
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 220 grader
- Skyl jomfruhummerhalerne under koldt vand og dræn dem
- Med en saks klippes ryggen op på midten af jomfruhummeren, hvorefter den sorte tarme trækkes ud
- Læg dem ud på en bageplade med bagepapir
- Rør smør sammen med ramsløg/persille, hvidløg, citronskal, flagesalt og peber
- Kom en klat smør på hver hummerhale og steg dem i ovnen i 5-6 minutter
- Server lune med ristet brød, smør og en skive citron
Alberte’s tips, tricks og gode råd
- Krydderurter: Der kan gøres brug af persille og basilikum i denne opskrift.
- Grill: Jomfruhummerhalerne kan også tilberedes på grill. Fremgangsmetoden er den samme.