-
Tilb. tid 15 minutter min
Holdbarhed 3 days d
Tid i alt 25 minutter min
Antal 8 personer
Undgå sort skærm
Ingredienser
Kartoffelskiver
- 4 mellemstore kartofler med skræl
- 3 spsk olie
- 1 tsk flagesalt
- 1 spsk finthakket persille
- 6 kværn sort peber
Fetacreme
- 100 gram feta gerne fra blok
- 3/4 spsk creme fraiche 18%
- 1/2 avocado
- 1 lime saft herfra
- 1 tsk løgpulver
- Lidt flagesalt
- 1/2 spsk finthakket persille
Topping
- 3 skoleagurker eller 1/4 alm. agurk
- 3 skiver serranoskinke
Fremgangsmåde
Kartoffelskiver
- Tænd ovnen på 180 grader
- Skær tykke kartoffelskiver og kom dem på en bageplade med bagepapir
- Bland olie, flagesalt, persille og peber
- Pensl kartoflerne med blandingen på begge sider
- Bag 18 minutter i ovnen, og vend kartoflerne
- Bag i yderligere 8 minutter, indtil gyldne på begge sider
- Tag ud af ovnen og lad køle
Topping
- Kom serranoskinken på en bageplade med bagepapir
- Bag i 10 minutter på 180 grader, indtil sprødt
Fetacreme
- Kom alle ingredienser i en minihakker og blend indtil ensartet konsistens
- Smag til med lime, salt, løgpulver og eventuelt lidt sukker
- Kom i en sprøjtepose med din foretrukne tyl
Anretning
- Placér de afkølede/lune kartoffelskiver på et fad, sprøjt en stribe fetacreme på tværs, drys agurker og sæt et stykke sprødt serranoskinke i cremen
Alberte’s tips, tricks og gode råd
- Krydderurter: Persille kan erstattes af frisk koriander eller purløg.
- Serranoskinke: Serranoskinke kan erstattes af laks, bagt peberfrugt eller hakkede friske krydderurter.
- Fremgangsmetode: Du kan finde video af fremgangsmetoden på instagram ved at trykke HER.