Kartofler i ovn med rosmarin og flagesalt

Cremede kartofler bagt med rosmarin, olivenolie og et strejf af flagesalt. En nem og velsmagende tilbehørsfavorit, der passer perfekt til både hverdag og weekend. Perfekt til grillmaden, som snack eller til salaten.
-

Tilb. tid 5 minutter
Holdbarhed 4 dage
Tid i alt 50 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 650 gram små nye kartofler med skræl
  • 2 spsk olie oliven-, raps eller solsikkeolie
  • 1 tsk flagesalt
  • 3/4 tsk rosmarin
  • 3 kværn sort peber

Fremgangsmåde

  • Opvarm ovnen til 175 grader
  • Bland alle ingredienser og spred kartoflerne på en bageplade med bagepapir
  • Bag kartoflerne i ovnen i 45 minutter, og ryst bagepladen et par gange undervejs – eller vend dem rundt med en ske for en jævn tilberedning

Alberte’s tips, tricks og gode råd

  • Størrelse på kartoflerne: Hvis kartoflerne er meget store, kan de skære over en gang eller to. 
  • Krydderier: Rosmarin kan erstattes af timian eller oregano. 
  • Bagetid: Hvis kartoflerne er lidt store i størrelse, kan der tillægges 5-10 minutters tid i ovnen. 
  • Dressing: Min foretrukne dressing til ovnbage kartofler er denne; Krydderurte-dressing med hvidløg og citron

Fortsæt dit madeventyr

Lun kartoffelsalat med estragon og citron

Kartofler med purløg og parmesan

Bagt aubergine med yoghurt og tahindressing

Kartofler i fad med løg og krydderurter

Søg efter opskrift eller artikel