-
Tilb. tid 15 minutter min
Holdbarhed 3 dage d
Tid i alt 50 minutter min
Antal 6 personer
Undgå sort skærm
Ingredienser
- 500 gram små/mellemstore kartofler
- 1 tsk fint salt til kogevand
- 40 gram parmesan revet
- 35 gram smør
- 1 fed hvidløg revet
- 1 tsk flagesalt
- 1 spsk finthakket frisk persille
Fremgangsmåde
- Bring en stor gryde med vand og 1 tsk fint salt i kog
- Tænd ovnen på 190 grader
- Kog kartoflerne (med skræl) i 11 minutter
- Smelt smør ved lav varme, tag herefter af varmen og bland med revet hvidløg, finthakket persille og flagesalt
- Kom bagepapir på en bageplade, og fordel friskrevet parmesan på ca. 20x25 cm
- Halver de kogte kartofler og læg dem med den skårne side ned mod parmesanen
- Pensl med smørblandingen og bag i ovnen i ca. 30 minutter, til kartoflerne er blevet flot gyldne på overfladen, og parmesanen er blevet sprød
Alberte’s tips, tricks og gode råd
- Krydderurter: Persille kan udskiftes med frisk timian eller rosmarin.
- Fremgangsmetode: Du kan finde video af fremgangsmetoden på instagram ved at trykke HER.