Kartofler med persille, hvidløgssmør og parmesan

Kartofler med hvidløgssmør og parmesan er smagfulde og nemme ovnkartofler, der hitter hos både store og små. De har en sprød flade af parmesan, cremet midte samt god smag af hvidløg og persille.
-

Tilb. tid 15 minutter
Holdbarhed 3 dage
Tid i alt 50 minutter
Antal 6 personer

Ingredienser

  • 500 gram små/mellemstore kartofler
  • 1 tsk fint salt til kogevand
  • 40 gram parmesan revet
  • 35 gram smør
  • 1 fed hvidløg revet
  • 1 tsk flagesalt
  • 1 spsk finthakket frisk persille

Fremgangsmåde

  • Bring en stor gryde med vand og 1 tsk fint salt i kog
  • Tænd ovnen på 190 grader
  • Kog kartoflerne (med skræl) i 11 minutter
  • Smelt smør ved lav varme, tag herefter af varmen og bland med revet hvidløg, finthakket persille og flagesalt
  • Kom bagepapir på en bageplade, og fordel friskrevet parmesan på ca. 20x25 cm
  • Halver de kogte kartofler og læg dem med den skårne side ned mod parmesanen
  • Pensl med smørblandingen og bag i ovnen i ca. 30 minutter, til kartoflerne er blevet flot gyldne på overfladen, og parmesanen er blevet sprød

Alberte’s tips, tricks og gode råd

  • Krydderurter: Persille kan udskiftes med frisk timian eller rosmarin. 
  • Fremgangsmetode: Du kan finde video af fremgangsmetoden på instagram ved at trykke HER.

Fortsæt dit madeventyr

Lun kartoffelsalat med estragon og citron

Kartofler i ovn med rosmarin og flagesalt

Kartofler med purløg og parmesan

Bagt aubergine med yoghurt og tahindressing

Søg efter opskrift eller artikel