Kartofler med purløg og parmesan

Her får du den skønneste opskrift på cremede kartofler med et sprødt ydre. Her er der rig smag fra sprød parmesan, revet hvidløg og en masse purløg, der tilsammen danner en fantastisk smagskombination. Perfekte som en lækker snack med dip eller som tilbehør til burger, kød og fisk.
-

Tilb. tid 10 minutter
Holdbarhed 4 days
Tid i alt 45 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 700 gram små kartofler med skræl gerne nye kartofler
  • 3 fed hvidløg revet
  • 25 gram revet parmesan
  • 1/2 bundt purløg finthakket
  • 30 gram smør
  • 15 gram olie
  • 1 1/2 tsk flagesalt
  • 5 kværn sort peber

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Skyl kartofler og skær kartoflerne, så alle har samme størrelse
  • Hak purløg og riv parmesan samt hvidløg
  • Smelt smør og olie i en kasserolle eller mikroovn
  • Bland kartoflerne med alle ingredienser og rør godt rundt
  • Fordel kartoflerne på en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 35-40 minutter. Rør et par gange undervejs
  • Server kartoflerne med en god dip eller som tilbehør til maden

Alberte’s tips, tricks og gode råd

  • Krydderurter: Purløg kan erstattes af persille, basilikum eller timian. 

Fortsæt dit madeventyr

Lun kartoffelsalat med estragon og citron

Kartofler i ovn med rosmarin og flagesalt

Bagt aubergine med yoghurt og tahindressing

Kartofler i fad med løg og krydderurter

Snoet pestobrød med ost

Søg efter opskrift eller artikel