Kyllingefrikadeller med gulerødder og karry

Kyllingefrikadeller fyldt med velsmag fra krydderier og hakkede krydderurter. De smager dejligt når de serveres varme til aftensmaden, kolde til en god salat eller skåret i skiver på rugbrød. Dertil er de en storhitter i madpakken, hvor at de fungerer kanon som en god hapser. Du kan give dem dit eget twist med dine foretrukne krydderier og krydderurter, så at de passer til dine smagsløg.
-

Tilb. tid 30 minutter
Holdbarhed 4 days
Tid i alt 1 time
Antal 5 personer

Ingredienser

  • 400 gram hakket kyllingekød
  • 1 tsk fint salt med top
  • 1 dl rasp
  • 1 dl mælk
  • 1 stort æg
  • 1 løg revet
  • 1 stor gulerod revet
  • 1 tsk karry
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 håndfuld frisk persille eller basilikum
  • 3 kværn sort peber
  • Olie eller smør til stegning

Fremgangsmåde

  • Rør kyllingekødet sejt med salt i en foodprocessor
  • Tilføj alle de resterende ingredienser og kør kortvarigt med foodprocessoren til ingredienserne har samlet sig
  • Dæk farsen til og kom på køl i min. 30 minutter
  • Opvarm en pande ved middel varme og steg frikadellerne i smør eller olie, indtil gennemstegte

Alberte’s tips, tricks og gode råd

  • Frost: Kyllingefrikadellerne kan fryses, tøes op og varmes igen. 

Fortsæt dit madeventyr

Naan brød med tandoori kylling

Salat med kartofler, ærter, bacon og parmesan

Empanadas med kylling og krydderier

Vildtgryde med kronvildt

Jomfruhummerhaler med urter og hvidløg

Wrap på pande med kylling og cheddar

Søg efter opskrift eller artikel