-
Tilb. tid 17 minutter min
Holdbarhed 3 days d
Tid i alt 35 minutter min
Antal 7 personer
Undgå sort skærm
Ingredienser
Ristede rugbrødsskiver
- 7 stykker rugbrød
- 2 tsk olie
- Lidt flagesalt
Laksemousse
- 125 gram varmrøget laks gerne med peber
- 1 1/2 spsk finthakkede cornichoner eller syltede agurker
- 1 1/2 spsk finthakket rødløg
- 3 tsk god mayonnaise eksempelvis Hellman's
- 3 tsk creme fraiche 18%
- 2 tsk finthakket dild
- 2/3 tsk flagesalt
- 1 tsk citronsaft
- 3 kværn sort peber udelades hvis laksen er med peber
Fremgangsmåde
Ristede rugbrødsskiver
- Tænd ovnen på 195 grader
- Brug en udstikker til at lave to runde skiver af et stykke rugbrød*
- Kom rugbrødsskiverne på en bageplade og pensl med lidt olie og drys med flagesalt
- Bag rugbrødene i ca. 11-14 minutter, til de er godt ristede
- Lad rugbrødsskiverne køle helt af
Laksemousse
- Bland alle ingredienser til laksemoussen og smag til med salt, citron, mayonnaise og dild
Anretning
- Placer de afkølede rugbrødsskiver på et fad, og kom en god teskefuld laksemousse på hver
- Pynt af med lidt frisk dild og server med det samme
Alberte’s tips, tricks og gode råd
- Forberedelse: Laksemoussen kan laves en dag forud og dermed vær klar til anretning.
- Supplement: Sammen med disse fine hapsere, er det også et hit med butterdejsskiver fyldt med rejesalat. Se opskriften her.