Lun kartoffelsalat med estragon og citron

Lun kartoffelsalat med rigelige mængder estragon og citronskal. En anderledes og smuk anretning, der altid er et hit uanset om det er til aftensmaden, grillmaden eller frokostbordet. Den karakteristiske smag af estragon giver dybde og får et friskt modspil fra den revne citronskal.
-

Tilb. tid 10 minutter
Holdbarhed 3 dage
Tid i alt 30 minutter
Antal 6 personer

Ingredienser

  • 1300 gram nye kartofler med skræl
  • 300 gram creme fraiche 9%
  • 1 håndfuld frisk estragon
  • 1/2 citron revet skal herfra
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 tsk sukker
  • 2 tsk dijonsennep
  • 5 kværn sort peber
  • 1 1/4 tsk flagesalt

Fremgangsmåde

  • Kom en stor gryde med saltet vand i kog
  • Tilsæt rigeligt salt til den ene gryde og bring kartoflerne i kog med skræl. Kog dem i 9 minutter, sluk derefter for varmen og lad dem trække i 5 minutter. Hæld vandet fra og lad kartoflerne køle lidt
  • Bland alle ingredienser til dressingen og smag til. Du kan eventuelt opvarme den i en kasserolle i et par minutter ved svag varme, hvis du ønsker kartoffelsalaten helt lun (se tips længere nede)
  • Fordel de lune kartofler på et fad og hæld dressingen over
  • Pynt med lidt små estragonblade, revet citron og friskkværnet sort peber

Alberte’s tips, tricks og gode råd

  • Estragon: Kan erstattes af purløg, koriander eller persille. 
  • Varm dressing: Dressingen skal varmes ved helt lav varme i kort tid og med konstant omrøring, da den ellers kan skille. 

Fortsæt dit madeventyr

Kartofler i ovn med rosmarin og flagesalt

Kartofler med purløg og parmesan

Bagt aubergine med yoghurt og tahindressing

Kartofler i fad med løg og krydderurter

Søg efter opskrift eller artikel