-
Tilb. tid 10 minutter min
Holdbarhed 3 dage d
Tid i alt 30 minutter min
Antal 6 personer
Undgå sort skærm
Ingredienser
- 1300 gram nye kartofler med skræl
- 300 gram creme fraiche 9%
- 1 håndfuld frisk estragon
- 1/2 citron revet skal herfra
- 1 spsk citronsaft
- 2 tsk sukker
- 2 tsk dijonsennep
- 5 kværn sort peber
- 1 1/4 tsk flagesalt
Fremgangsmåde
- Kom en stor gryde med saltet vand i kog
- Tilsæt rigeligt salt til den ene gryde og bring kartoflerne i kog med skræl. Kog dem i 9 minutter, sluk derefter for varmen og lad dem trække i 5 minutter. Hæld vandet fra og lad kartoflerne køle lidt
- Bland alle ingredienser til dressingen og smag til. Du kan eventuelt opvarme den i en kasserolle i et par minutter ved svag varme, hvis du ønsker kartoffelsalaten helt lun (se tips længere nede)
- Fordel de lune kartofler på et fad og hæld dressingen over
- Pynt med lidt små estragonblade, revet citron og friskkværnet sort peber
Alberte’s tips, tricks og gode råd
- Estragon: Kan erstattes af purløg, koriander eller persille.
- Varm dressing: Dressingen skal varmes ved helt lav varme i kort tid og med konstant omrøring, da den ellers kan skille.