-
Tilb. tid 20 minutter min
Holdbarhed 3 days d
Tid i alt 40 minutter min
Antal 24 personer
Undgå sort skærm
Ingredienser
Marcipanstænger
- 200 gram marcipan
- 100 gram mørk chokolade
- Lidt flormelis
Nougat-kaffecreme
- 1 1/4 tsk instant kaffe
- 2 tsk varmt vand
- 100 gram flødeost naturel
- 75 gram nougat
- 35 gram blødt smør
- 4 spsk flormelis
Fremgangsmåde
Marcipanstænger
- Tænd ovnen på 175 grader
- Rul marcipanen ud i lidt flormelis til den ca. måler 30x30 cm
- Skær kanterne lige og del den i 24 snitter*
- Fordel snitterne på en bageplade med bagepapir og bag dem i 6 minutter
- Lad køle i 10 minutter på bagepladen, hvorefter de afkøles helt på en rist
Nougat-kaffecreme
- Bland vand og kaffe, og kom det i en skål
- Tilføj de resterende ingredienser til cremen, og pisk det sammen i et par minutter til det er lyst og luftigt
- Kom i en sprøjtepose med stjernetyl, og kom på køl
Sammensætning
- Smelt chokoladen og dyp den ene del af marcipanstangen heri, så det dækker hele fladen. Skrab eventuelt lidt af det overskuddene chokolade af på kanten af skålen
- Sæt stængerne på køl i 15 minutter
- Sprøjt cremen ud i tre stjerner på hver marcipanstang
- Pynt eventuelt med lidt glimmer, tørrede blomster, hakkede pistacienødder eller revet chokolade
Alberte’s tips, tricks og gode råd
- Snitter: Del først marcipanen i fire lige store dele og skær 6 snitter af hver, så at du får 24 lange snitter i alt.
- Forberedelse: Alle elementer kan forberedes forud, og samles inden den skal spises. Den kan også samles tidligere samme dag, og sættes på køl. Cremen holder formen og sætter sig fint på stængerne.