-
Tilb. tid 20 minutter min
Holdbarhed 3 days d
Tid i alt 50 minutter min
Antal 4 personer
Undgå sort skærm
Ingredienser
Kyllingespyd
- 4 træspyd
- 450-500 gram kyllingebrystfilet
- 1 brev Tandoori Spice Mix fra Santa Maria (reklame)
- 1 dl græsk yoghurt/skyr/creme fraiche
- 1 spsk smør til pensling af kylling og naan
Raita
- 2 dl græsk yoghurt/skyr/creme fraiche
- 1 dl agurketern
- 1 brev mix til Raita fra Santa Maria (reklame)
Derudover
- 2 pakker Naan Bread Garlic fra Santa Maria (reklame)
- 200 gram cherrytomater halverede
- 2 røde snack peber skåret i skiver
- 1 rødløg i tynde både
- Lime i både
- Frisk persille/koriander
- Mango chutney fra Santa Maria (reklame)
Fremgangsmåde
Kyllingespyd og naan
- Skær kylling i mundrette bider og bland med Tandoori Mix samt 1 dl yoghurt
- Lad hvile i min. 30 minutter og op til 12 timer
- Tænd ovnen på 225 grader, fordel kyllingen på spyd og smelt smøret
- Steg kyllingen i ovnen i 8 minutter, pensel dem med lidt smeltet smør og giv dem yderligere 2-3 minutter
- Tag kyllingen ud, pensel naan med de resterende smør og varm dem i ovnen i 3 minutter
Raita
- Skær agurk i tern, og bland med Raita mix og 2 dl yoghurt
Anretning
- Anret brødene på hver deres tallerken
- Placer et spyd kylling på hvert brød og træk spydet ud
- Fordel tomater, rødløg og rød peberfrugt over hele brødet
- Top med raita og mango chutney
- Server med frisk lime og krydderurter
Alberte’s tips, tricks og gode råd
- Reklame: Der er reklametags da opskriften er lavet som annonce for Santa Maria produkter.
- Træspyd: Man kan med fordel lade træspydene trække i koldt vand i 30 minutter, inden kyllingen kommes på. Hermed sikrer man sig at de ikke bliver for mørke og afgiver træsplinter til kyllingen.