Naan brød med tandoori kylling

Naan brød med tandoori kylling er både nemt, lækkert og velsmagende. Det er aftensmad der kræver kort tilberedningstid og som er et stensikkert hit hos hele familien. Det luftige naanbrød bliver placeret under saftig tandoori kylling, raita og mango chutney. Dertil er der gode teksturer fra både rød peberfrugt, søde cherrytomater og syrlige rødløg.
-

Tilb. tid 20 minutter
Holdbarhed 3 days
Tid i alt 50 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Kyllingespyd

  • 4 træspyd
  • 450-500 gram kyllingebrystfilet
  • 1 brev Tandoori Spice Mix fra Santa Maria (reklame)
  • 1 dl græsk yoghurt/skyr/creme fraiche
  • 1 spsk smør til pensling af kylling og naan

Raita

  • 2 dl græsk yoghurt/skyr/creme fraiche
  • 1 dl agurketern
  • 1 brev mix til Raita fra Santa Maria (reklame)

Derudover

  • 2 pakker Naan Bread Garlic fra Santa Maria (reklame)
  • 200 gram cherrytomater halverede
  • 2 røde snack peber skåret i skiver
  • 1 rødløg i tynde både
  • Lime i både
  • Frisk persille/koriander
  • Mango chutney fra Santa Maria (reklame)

Fremgangsmåde

Kyllingespyd og naan

  • Skær kylling i mundrette bider og bland med Tandoori Mix samt 1 dl yoghurt
  • Lad hvile i min. 30 minutter og op til 12 timer
  • Tænd ovnen på 225 grader, fordel kyllingen på spyd og smelt smøret
  • Steg kyllingen i ovnen i 8 minutter, pensel dem med lidt smeltet smør og giv dem yderligere 2-3 minutter
  • Tag kyllingen ud, pensel naan med de resterende smør og varm dem i ovnen i 3 minutter 

Raita

  • Skær agurk i tern, og bland med Raita mix og 2 dl yoghurt 

Anretning

  • Anret brødene på hver deres tallerken
  • Placer et spyd kylling på hvert brød og træk spydet ud
  • Fordel tomater, rødløg og rød peberfrugt over hele brødet
  • Top med raita og mango chutney 
  • Server med frisk lime og krydderurter

Alberte’s tips, tricks og gode råd

  • Reklame: Der er reklametags da opskriften er lavet som annonce for Santa Maria produkter. 
  • Træspyd: Man kan med fordel lade træspydene trække i koldt vand i 30 minutter, inden kyllingen kommes på. Hermed sikrer man sig at de ikke bliver for mørke og afgiver træsplinter til kyllingen. 

Fortsæt dit madeventyr

Salat med kartofler, ærter, bacon og parmesan

Empanadas med kylling og krydderier

Vildtgryde med kronvildt

Jomfruhummerhaler med urter og hvidløg

Wrap på pande med kylling og cheddar

Pasta med flødesovs og rejer

Søg efter opskrift eller artikel