Nøddekurve med tropisk fyld

Nøddekurve er en af de helt store klassikere, man aldrig går fejl af. De er både nemme af lave, kræver få ingredienser og kan fyldes med alt det man foretrækker. I denne version har jeg fyldt den med citronflødeskum, mango, passionsfrugt og hvid chokolade. Det skaber den dejligste kontrast til den søde nøddekurv, og ser smukt ud på tallerkenen.
-

Tilb. tid 20 minutter
Holdbarhed 7 days
Tid i alt 1 time
Antal 4 personer

Ingredienser

Nøddekurve

  • 35 gram hasselnødder
  • 10 gram pistacienødder vægt uden skal
  • 30 gram smør
  • 55 gram sukker
  • 2 spsk glukosesirup
  • 1/2 tsk vaniljesukker
  • 1/8 tsk flagesalt

Citronflødeskum

  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk sukker
  • 1/2 citron revet skal herfra
  • 1 spsk citronsaft

Topping

  • 1/2 mango skåret i små stykker
  • 2 passionsfrugter
  • 20 gram hvid chokolade

Fremgangsmåde

Nøddekurve

  • Tænd ovnen på 175 grader
  • Afskal pistacienødder og blend alle nødderne til mel i en foodprocessor(ok med grove stykker) 
  • Tilføj de resterende ingredienser til nøddemelet og blend til en ensartet masse
  • Del nøddedejen i fire og form til runde klatter med en ske på en bageplade med bagepapir. OBS! Der skal være god afstand og maks. 4 på én bageplade
  • Bag i 9-10 minutter til de er fine og gyldenbrune i kanterne
  • Forbered fire glas eller små skåle, det vender bunden i vejret 
  • Tag nøddekurvene ud af ovnen og lad dem køle i ca. 1 minut, så at de falder sammen og bliver faste
  • Fordel de varme nøddekurve over bunden af glas/skåle med en palet, og pres dem i ønsket form. OBS! de bliver hurtigt kolde og svære at forme
  • Lad kurvene køle helt af. Det tager ca. 20-30 minutter

Topping

  • Pisk fløde med sukker og vanilje, til det bliver flødeskum. Tilføj citronskal- og saft, og vend det forsigtigt i flødeskummet
  • Kom eventuelt flødeskummet i en sprøjtepose med rund tyl
  • Skær mango og flager af hvid chokolade 

Anretning

  • Fordel flødeskummet i nøddekurvene, og kom godt med mango og en halv passionfrugt i hver kurv
  • Top med hvide chokoladeflager og server straks

Alberte’s tips, tricks og gode råd

Her er nogle forslag til andre fyld og toppings, såfremt du ikke ønsker tropiske smage: 
  • Andre frugter og bær: Nøddekurve smager skønt sammen med jordbær, hindbær, blåbær, melon eller ribs.
  • Andet fyldt: Der kan der gøres brug af is, klassisk flødeskum og bær- eller chokoladeskum. 
  • Andre toppings: Hakkede pistacienødder, karamelsovs, chokoladesovs, dulce de leche og bærsirup. 

Fortsæt dit madeventyr

Flødebollefad med vaniljeskum

Bananpandekager med havregryn

Butterdejstærte med flødecreme og æbler

Sommerkage med flødeostecreme og bær

Bagte blommer med pisket flødeost

Svampede citronsnegle med kardemomme

Søg efter opskrift eller artikel