-
Tilb. tid 20 minutter min
Holdbarhed 7 days d
Tid i alt 1 time t
Antal 4 personer
Undgå sort skærm
Ingredienser
Nøddekurve
- 35 gram hasselnødder
- 10 gram pistacienødder vægt uden skal
- 30 gram smør
- 55 gram sukker
- 2 spsk glukosesirup
- 1/2 tsk vaniljesukker
- 1/8 tsk flagesalt
Citronflødeskum
- 2 1/2 dl piskefløde
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk sukker
- 1/2 citron revet skal herfra
- 1 spsk citronsaft
Topping
- 1/2 mango skåret i små stykker
- 2 passionsfrugter
- 20 gram hvid chokolade
Fremgangsmåde
Nøddekurve
- Tænd ovnen på 175 grader
- Afskal pistacienødder og blend alle nødderne til mel i en foodprocessor(ok med grove stykker)
- Tilføj de resterende ingredienser til nøddemelet og blend til en ensartet masse
- Del nøddedejen i fire og form til runde klatter med en ske på en bageplade med bagepapir. OBS! Der skal være god afstand og maks. 4 på én bageplade
- Bag i 9-10 minutter til de er fine og gyldenbrune i kanterne
- Forbered fire glas eller små skåle, det vender bunden i vejret
- Tag nøddekurvene ud af ovnen og lad dem køle i ca. 1 minut, så at de falder sammen og bliver faste
- Fordel de varme nøddekurve over bunden af glas/skåle med en palet, og pres dem i ønsket form. OBS! de bliver hurtigt kolde og svære at forme
- Lad kurvene køle helt af. Det tager ca. 20-30 minutter
Topping
- Pisk fløde med sukker og vanilje, til det bliver flødeskum. Tilføj citronskal- og saft, og vend det forsigtigt i flødeskummet
- Kom eventuelt flødeskummet i en sprøjtepose med rund tyl
- Skær mango og flager af hvid chokolade
Anretning
- Fordel flødeskummet i nøddekurvene, og kom godt med mango og en halv passionfrugt i hver kurv
- Top med hvide chokoladeflager og server straks
Alberte’s tips, tricks og gode råd
Her er nogle forslag til andre fyld og toppings, såfremt du ikke ønsker tropiske smage:
- Andre frugter og bær: Nøddekurve smager skønt sammen med jordbær, hindbær, blåbær, melon eller ribs.
- Andet fyldt: Der kan der gøres brug af is, klassisk flødeskum og bær- eller chokoladeskum.
- Andre toppings: Hakkede pistacienødder, karamelsovs, chokoladesovs, dulce de leche og bærsirup.