-
Tilb. tid 25 minutter min
Holdbarhed 3 days d
Tid i alt 5 timer t 25 minutter min
Antal 4 personer
Undgå sort skærm
Ingredienser
Panna Cotta
- 5 dl fløde
- 95 gram sukker
- 1 vaniljestang korn opløst i 1 tsk sukker
- 2 1/2 ark husblas
Nougatskum
- 2 dl fløde
- 1/2 tsk vaniljesukker
- 70 gram nougat
Topping
- 1 håndfuld hasselnødder
- Lidt mørk chokolade
Fremgangsmåde
- Læg husblas i blød i koldt vand
- Kom fløde, sukker, vaniljekorn og de tomme vaniljestænger i en lille gryde/kasserolle
- Varm op ved middel varme under omrøring, til det rammer ca. 85 grader (det må ikke komme op og koge!)
- Tag flødeblandingen af varmekilden og kom ét blad husblas i ad gangen. Rør grundigt mellem hver
- Fordel blandingen på glas og kom på køl i min. 5 timer
Anretning
- Rist hasselnødder på en pande ved middel varme i 7-8 minutter, til de løsner skallen og får lidt farve
- Afskal nødderne og skær dem i halve
- Smelt nougat over vandbad og lad køle i 5 minutter
- Pisk fløde sammen med vaniljesukker, til det danner en let flødeskum
- Kom lidt af den smeltede nougat i flødeskummet ad gangen, og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber
- Kom nougatskummet i en sprøjtepose med tyl, og dekorer Panna Cotta'erne
- Drys med hasselnødder og flager af mørk chokolade
- Serveres med det samme eller sættes på køl
Alberte’s tips, tricks og gode råd
- Frugt: Panna Cotta smager skønt sammen med jordbær, hindbær, blåbær, passionsfrugt, mango eller ribs.
- Nougatskum: Skal laves kort tid inden servering, da det godt kan væske lidt.
- Forberedelse: Panna Cotta kan snildt laves dagen før, der gør det til en god dessert, når der kommer gæster på besøg.