Panna Cotta med vanilje

Panna Cotta er den skønneste italienske dessert. Den er ikke kun nem at lave, men smager også fantastisk. Teksturen er silkeblød og smelter på tungen, hvilket primært skyldes dessertens primære ingrediens, fløde. Denne version er helt klassisk, tilsat godt med vanilje. Du kan spise den som den er, eller toppe den med ristede nødder, frisk frugt, lidt frugtsirup eller flødeskum.
-

Tilb. tid 20 minutter
Holdbarhed 3 days
Tid i alt 5 timer 20 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 5 dl fløde
  • 95 gram sukker
  • 1 vaniljestang korn opløst i 1 tsk sukker
  • 2 1/2 ark husblas

Fremgangsmåde

  • Læg husblas i blød i koldt vand 
  • Kom fløde, sukker, vaniljekorn og de tomme vaniljestænger i en lille gryde/kasserolle
  • Varm op ved middel varme under omrøring, til det rammer ca. 85 grader (det må ikke komme op og koge!) 
  • Tag flødeblandingen af varmekilden og kom ét blad husblas i ad gangen. Rør grundigt mellem hver
  • Fordel blandingen på glas og kom på køl i min. 5 timer

Alberte’s tips, tricks og gode råd

  • Frugt: Panna Cotta smager skønt sammen med jordbær, hindbær, blåbær, passionsfrugt, mango eller ribs.

Fortsæt dit madeventyr

Flødebollefad med vaniljeskum

Bananpandekager med havregryn

Butterdejstærte med flødecreme og æbler

Sommerkage med flødeostecreme og bær

Bagte blommer med pisket flødeost

Svampede citronsnegle med kardemomme

Søg efter opskrift eller artikel