Pavlova med flødeskum, gule frugter og hvid chokolade

Pavlova er en luftig marengs, der smager dejligt sammen med friske frugter og en luftig flødeskum. I denne version er den søde marengs kombineret med en let og luftig limeflødeskum, som er tilsat en anelse creme fraiche. Topping består af sød mango, syrlig passionsfrugt og knasende hvid chokolade. En skøn kombination af smage, der ser smuk ud på bordet.
-

Tilb. tid 30 minutter
Holdbarhed 3 days
Tid i alt 3 timer 30 minutter
Antal 8 personer

Ingredienser

Pavlova (marengs)

  • 3 æggehvider
  • 185 gram sukker
  • 1 1/2 tsk majsmel kan udelades
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1/2 tsk æblecidereddike eller lys eddike

Limeflødeskum

  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk sukker
  • 1/2 lime revet skal herfra
  • 1 1/2 spsk creme fraiche 18%

Topping

  • 1/2 mango
  • 1 passionsfrugt
  • 30 gram hvid chokolade
  • Rød skovsyre kan udelades

Fremgangsmåde

Pavlova

  • Kom æggehvider i en stor skål og piske dem helt stive med elpisker
  • Tilføj 1 spsk sukker ad gangen, og pisk nøje mellem hver skefuld
  • Når al sukker er opløst og det er blevet til en massiv marengs, tilføjes vaniljesukker, majsmel og æblecidereddike
  • Pisk marengsen i 4-5 minutter, til den er helt blank og sej
  • Tænd ovnen på 115 grader
  • Tegn en cirkel på et stykke bagepapir ved at vende en tallerken (Ø20) og lav en streg rundt om. Fordel marengsen indenfor stregerne* så den forsat har et tykt lag marengs, og gerne en lille fordybning i midten
  • Kom marengsen i ovnen og lad den bage i 1 time og 30 minutter. Sluk herefter ovnen og lad marengsen bliver i ovnen i minimum 3 timer. OBS! Du må på intet tidspunkt åbne for ovnen, da det kan ødelægge marengsen

Limeflødeskum

  • Kom alle ingredienser, pånær creme fraiche, i en stor skål. Pisk med en elpisker til det danner en kraftig flødeskum, og vend herefter forsigtigt creme fraiche i

Anretning

  • Skær mango i små tern og lav flager af den hvide chokolade
  • Kom pavlova'en på et fad, og fordel flødeskummet på toppen
  • Top med mangotern, passionsfrugt og hvid chokolade
  • Pynt eventuelt med lidt revet limeskal, tørrede blomster eller rød skovsyre
  • Serveres med det samme*

Alberte’s tips, tricks og gode råd

  • Form af marengs: Du kan også komme marengsen i en sprøjtepose med rund tyl, og sprøjte den i et anderledes mønster*. Marengsen på billedet er formet ved at sprøjte fra side til side, i en afmærket cirkel. Så får den et fint og anderledes udseende, hvor jeg har sprøjtet flødeskummet ud i samme mønster. 
  • Forberedelse: Pavlova kan laves dagen før, og blot stå i ovnen over natten. Frugt og chokolade kan udskæres og opbevares i separate beholdere. Flødeskummet skal laves kort tid inden servering, da det godt kan væske. 
  • Andre frugter til pavlova: Passionsfrugt og mango kan erstattes af jordbær, brombær, hindbær, galiamelon, cantaloupe eller ananas. 

Fortsæt dit madeventyr

Flødebollefad med vaniljeskum

Bananpandekager med havregryn

Butterdejstærte med flødecreme og æbler

Sommerkage med flødeostecreme og bær

Bagte blommer med pisket flødeost

Svampede citronsnegle med kardemomme

Søg efter opskrift eller artikel