-
Tilb. tid 30 minutter min
Holdbarhed 3 days d
Tid i alt 3 timer t 30 minutter min
Antal 8 personer
Undgå sort skærm
Ingredienser
Pavlova (marengs)
- 3 æggehvider
- 185 gram sukker
- 1 1/2 tsk majsmel kan udelades
- 1 tsk vaniljesukker
- 1/2 tsk æblecidereddike eller lys eddike
Limeflødeskum
- 2 1/2 dl piskefløde
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 tsk sukker
- 1/2 lime revet skal herfra
- 1 1/2 spsk creme fraiche 18%
Topping
- 1/2 mango
- 1 passionsfrugt
- 30 gram hvid chokolade
- Rød skovsyre kan udelades
Fremgangsmåde
Pavlova
- Kom æggehvider i en stor skål og piske dem helt stive med elpisker
- Tilføj 1 spsk sukker ad gangen, og pisk nøje mellem hver skefuld
- Når al sukker er opløst og det er blevet til en massiv marengs, tilføjes vaniljesukker, majsmel og æblecidereddike
- Pisk marengsen i 4-5 minutter, til den er helt blank og sej
- Tænd ovnen på 115 grader
- Tegn en cirkel på et stykke bagepapir ved at vende en tallerken (Ø20) og lav en streg rundt om. Fordel marengsen indenfor stregerne* så den forsat har et tykt lag marengs, og gerne en lille fordybning i midten
- Kom marengsen i ovnen og lad den bage i 1 time og 30 minutter. Sluk herefter ovnen og lad marengsen bliver i ovnen i minimum 3 timer. OBS! Du må på intet tidspunkt åbne for ovnen, da det kan ødelægge marengsen
Limeflødeskum
- Kom alle ingredienser, pånær creme fraiche, i en stor skål. Pisk med en elpisker til det danner en kraftig flødeskum, og vend herefter forsigtigt creme fraiche i
Anretning
- Skær mango i små tern og lav flager af den hvide chokolade
- Kom pavlova'en på et fad, og fordel flødeskummet på toppen
- Top med mangotern, passionsfrugt og hvid chokolade
- Pynt eventuelt med lidt revet limeskal, tørrede blomster eller rød skovsyre
- Serveres med det samme*
Alberte’s tips, tricks og gode råd
- Form af marengs: Du kan også komme marengsen i en sprøjtepose med rund tyl, og sprøjte den i et anderledes mønster*. Marengsen på billedet er formet ved at sprøjte fra side til side, i en afmærket cirkel. Så får den et fint og anderledes udseende, hvor jeg har sprøjtet flødeskummet ud i samme mønster.
- Forberedelse: Pavlova kan laves dagen før, og blot stå i ovnen over natten. Frugt og chokolade kan udskæres og opbevares i separate beholdere. Flødeskummet skal laves kort tid inden servering, da det godt kan væske.
- Andre frugter til pavlova: Passionsfrugt og mango kan erstattes af jordbær, brombær, hindbær, galiamelon, cantaloupe eller ananas.