-
Tilb. tid 20 minutter min
Holdbarhed 3 days d
Tid i alt 3 timer t 20 minutter min
Antal 5 personer
Undgå sort skærm
Ingredienser
- 250 gram flødeost naturel
- 100 gram flormelis
- 1 dl peanutbutter
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 1/2 dl fløde
Fremgangsmåde
- Pisk flødeost, peanutbutter og flormelis sammen i nogle minutter, til det bliver luftigt (Tilsæt 1/4 tsk flagesalt, hvis ikke der er tilsat salt i din peanutbutter)
- Pisk fløden sammen med vaniljesukker i en skål, indtil den bliver fast og kan danne toppe
- Tilsæt en fjerdedel af flødeskummet til flødeosteblandingen, og vend det forsigtigt sammen
- Tilsæt derefter halvdelen af det resterende flødeskum, og vend det forsigtigt sammen
- Til slut vendes det sidste flødeskum i og blandes godt rundt, til massen har samlet sig
- Fordel massen i glas, og lad dem hvile på køl i mindst 3 timer, gerne længere
- Serveres kold og kan toppes med hakkede peanuts, flødeskum og/eller revet mørk chokolade
Alberte’s tips, tricks og gode råd
- Frugt: Smager skønt med topping af banan, jordbær, hindbær, blåbær og ribs.
- Valg af peanutbutter: Du kan vælge mellem smooth eller crunchy peanutbutter. Personligt foretrækker jeg smooth, da den giver moussen en ekstra luftig konsistens.