Peanutbutter-kugler med kikærter og havregryn

Disse energifyldte peanutbutterkugler er bløde, cremede og smager fantastisk. De er fyldt med gode smage og mæthed grundet en god mængde kikærter og havregryn. Skal der kræses ekstra om dem, kan de dyppes i smeltet mørk chokolade eller hakkede nødder.
-

Tilb. tid 10 minutter
Holdbarhed 10 days
Tid i alt 10 minutter
Antal 50 portioner

Ingredienser

  • 2 dåser kikærter
  • 165 gram peanutbutter
  • 100 gram lys sirup
  • 8 spsk finhvalsede havregryn
  • 8 Mazafati dadler udstenede
  • 3 tsk vaniljesukker
  • 3/4 tsk flagesalt

Fremgangsmåde

  • Dræn og skyl kikærterne grundigt
  • Kom alle ingredienser i en foodprocessor og blend i 4-5 minutter, til massen er ensartet
  • Smag til og juster konsistensen med havregryn eller vand. Massen skal være blød, men ikke klistret
  • Kom i en skål og dæk den til med film. Kom på køl i minumum 3 timer
  • Rul dejen til kugler i ensartet størrelse og opbevar dem i en lufttæt beholder på køl (læg dem eventuelt i lag med madpakkepapir mellem)

Alberte’s tips, tricks og gode råd

  • Ekstra smag: Der kan tilsættes lidt revet citronskal, kardemomme eller kanel som ekstra smagsgiver. 

Fortsæt dit madeventyr

Flødebollefad med vaniljeskum

Bananpandekager med havregryn

Butterdejstærte med flødecreme og æbler

Sommerkage med flødeostecreme og bær

Sprøde Chicken Bites

Bagte blommer med pisket flødeost

Søg efter opskrift eller artikel