-
Forb. tid 20 minutter min
Holdbarhed 3 days d
Tid i alt 20 minutter min
Antal 4 personer
Undgå sort skærm
Ingredienser
Oliven på pande
- 60 gram grønne oliven uden sten grofthakket
- 1 spsk kapers grofthakket
- 3/4 dl god olivenolie
- 1/2 citron saft og revet skal herfra
- 1/4 tsk flagesalt
Pisket ricotta
- 250 gram ricotta
- 100 gram flødeost naturel
- 1/4 dl mælk eller fløde
- 1 tsk lys sirup
- 1/4 tsk flagesalt
Derudover
- 1 dl mix af salte nødder
- 1 håndfuld bredbladet persille finthakket
Fremgangsmåde
Oliven på pande
- Opvarm en pande ved middel varme
- Hak oliven og kapers groft samt riv citronskal
- Kom alle ingredienserne til olivenblandingen i en pande og skru lidt ned
- Når det begynder at simre, skrues der lidt ned for varmen. Lad det simre i 5 minutter under omrøring og stil til side, så det kan trække smag (Pas på, det kan godt "sprutte" lidt)
Pisket ricotta
- Kom alle ingredienser til pisket ricotta i en minihakker/foodprocessor, og blend i et par minutter til den er luftig og glat
- Smag cremen til og fordel den på en stor tallerken. Lav en udhulning i midten
Anretning
- Hak saltede nødder og bredbladet persille
- Fordel nødderne ovenpå creme, hæld olivenblandingen over og drys med persille
- Server med skiver af ristet baguette eller fladbrød
Alberte’s tips, tricks og gode råd
- Persille: Kan undværes eller erstattes af basilikum eller koriander