Pisket ricotta med stegte oliven og nødder

Pisket ricotta har en skøn smag, og i denne ret får den ekstra karakter. Oliven og kapers sauteres i olie med frisk citronskal og -saft, hvilket tilfører en dejlig dybde til retten. Ricotta og flødeost blendes til en luftig, cremet base, der harmonerer perfekt med de salte oliven, sprøde nødder og frisk persille. Nydes med skiver af ristet baguette eller fladbrød.
-

Forb. tid 20 minutter
Holdbarhed 3 days
Tid i alt 20 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Oliven på pande

  • 60 gram grønne oliven uden sten grofthakket
  • 1 spsk kapers grofthakket
  • 3/4 dl god olivenolie
  • 1/2 citron saft og revet skal herfra
  • 1/4 tsk flagesalt

Pisket ricotta

  • 250 gram ricotta
  • 100 gram flødeost naturel
  • 1/4 dl mælk eller fløde
  • 1 tsk lys sirup
  • 1/4 tsk flagesalt

Derudover

  • 1 dl mix af salte nødder
  • 1 håndfuld bredbladet persille finthakket

Fremgangsmåde

Oliven på pande

  • Opvarm en pande ved middel varme 
  • Hak oliven og kapers groft samt riv citronskal
  • Kom alle ingredienserne til olivenblandingen i en pande og skru lidt ned
  • Når det begynder at simre, skrues der lidt ned for varmen. Lad det simre i 5 minutter under omrøring og stil til side, så det kan trække smag (Pas på, det kan godt "sprutte" lidt)

Pisket ricotta

  • Kom alle ingredienser til pisket ricotta i en minihakker/foodprocessor, og blend i et par minutter til den er luftig og glat
  • Smag cremen til og fordel den på en stor tallerken. Lav en udhulning i midten

Anretning

  • Hak saltede nødder og bredbladet persille
  • Fordel nødderne ovenpå creme, hæld olivenblandingen over og drys med persille  
  • Server med skiver af ristet baguette eller fladbrød

Alberte’s tips, tricks og gode råd

  • Persille: Kan undværes eller erstattes af basilikum eller koriander 

Fortsæt dit madeventyr

Empanadas med kylling og krydderier

Jomfruhummerhaler med urter og hvidløg

Sprøde Chicken Bites

Brød med trøffelmayo og sort caviar

Cheddar bites med butterdej, ost og skinke

Butterdejstærte med karamelliserede løg

Søg efter opskrift eller artikel